Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ένας ακόμα προδότης αποκαλύπτει: τα Capital Controls είναι ο θάνατος των τραπεζών.

Σχόλιο ιστολογίου:
παρόλο που ο Βαρουφάκης κάνει ειλικρινείς ανακοινώσεις, δεν τον αποποιούν από τις ευθύνες του,  όπου εδώ φαίνεται τις τράπεζες δεν τις έκλεισε ούτε οι "θεσμοί¨ούτε η Μέρκελ, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Τρόικα αλλά το ίδιο το φασιστικό αριστερό ΣΥΡΙΖΑ.
Η εγκληματική τους δράση θα αποδειχθεί στα επόμενα χρόνια με τον προσδιορισμό της εσχάτης προδοσίας.
Από όσα γνωρίζουμε, ουδέποτε επιθυμούσαν να σώσουν τις τράπεζες, για αυτούς είναι το εργαλείο ελέγχου και παρακολούθησης των πολιτών.
Υπενθυμίζουμε ότι στέλεχος  της Visa (τραπεζικής κάρτας) πριν σχεδόν μια πενταετία είχε ανακοινώσει ότι μπορούν να προβλέψουν έξη μήνες πριν χωρίσει ένα ζευγάρι, που σημαίνει ότι επεξεργάζονται τις αγορές, τις συνήθειες αλλά και έχουν σχεδιάσει ένα προφίλ για τον κάθε κάτοχο κάρτας.
Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε τις τραπεζικές κάρτες, για να γνωρίζουν τα πάντα για εσάς, για να πουλούν αυτά τα δεδομένα σε εταιρείες που τα αξιοποιούν κατάλληλα, και ταυτόχρονα να χάσετε την ιδιωτικότητα σας και την ελευθερία σας.

Βαρουφάκης: Με τα capital controls υπέγραψα το πιστοποιητικό θανάτου των τραπεζών

Greek Finance Minister Yanis Varoufakis arrives at a news conference after an extraordinary euro zone Finance Ministers meeting (Eurogroup) in Brussels February 20, 2015. Varoufakis said a deal reached with euro zone finance ministers on Friday that extended its international bailout program by four months would allow Greece to rebuild its ties with its EU partners. REUTERS/Yves Herman (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS)
Το αίτημά τους για δημοσιοποίηση της νομικής γνωμοδότησης στην οποία βασίστηκε η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να «κλείσει» τις ελληνικές τράπεζες τον Ιούνιο του 2015, παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη
Τύπου που παραχώρησαν από κοινού στο Ευρωκοινοβούλιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γερμανός ευρωβουλευτής του Die Linke, Φάμπιο Ντε Μάσι.


«Παρ’ όλο που στο καταστατικό της η ΕΚΤ έχει πλήρη ανεξαρτησία από την πολιτική διαδικασία, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κεντρική τράπεζα στον κόσμο που έχει λιγότερη ανεξαρτησία» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι, όπως φάνηκε από την περίπτωση του κλεισίματος των ελληνικών τραπεζών, η ΕΚΤ και ο διοικητής της Μάριο Ντράγκι είναι «πλήρως εξαρτημένοι» από τις αποφάσεις του Eurogroup, «μιας άτυπης ομάδας υπουργών οικονομικών», που δεν προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών όταν λήφθηκε η εν λόγω απόφαση από την ΕΚΤ, ο κ. Ντράγκι δεν ήταν σίγουρος για το κατά πόσο είχε τη δυνατότητα, από νομικής απόψεως, να το κάνει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Γι’ αυτό και ζήτησε από μια ιδιωτική νομική εταιρεία να προχωρήσει σε μια ανεξάρτητη γνωμοδότηση, η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ. «Δεν επιχειρήσαμε μια αντιπαράθεση με την ΕΚΤ. Αρχικά την προσεγγίσαμε με διάθεση συναινετική προκειμένου να ζητήσουμε τη δημοσιοποίηση της νομικής γνωμοδότησης. Η απάντηση ήταν αρνητική για λόγους εμπιστευτικότητας» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Από την πλευρά του ο Φάμπιο Ντε Μάσι συμπλήρωσε ότι σε αυτό το στάδιο προχωράει η συλλογή υπογραφών (μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 25.000 υπογραφές) προκειμένου να κατατεθεί ένα αίτημα πρόσβασης στην πληροφορία (freedom of information request) για τη δημοσιοποίηση της γνωμοδότησης. Εφόσον ούτε και αυτό το αίτημα γίνει δεκτό, ο ίδιος ανέφερε, ότι υπάρχει η δυνατότητα να κινηθούν δικαστικά και, σύμφωνα με το νομικό τους σύμβουλο, με «καλές πιθανότητες» να κερδίσουν. «Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αυτό. Αφορά και την Ιρλανδία και την Κύπρο. Πρέπει να απαντηθεί το κατά πόσο η ΕΚΤ είναι αρμόδια να παρεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο και παράλληλα να παρέχει ρευστότητα με σκοπό να εξαναγκάζει τις κυβερνήσεις να κόβουν συντάξεις και μισθούς», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών υπέγραψε για το κλείσιμο των τραπεζών, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε πως υπέγραψε το «πιστοποιητικό θανάτου» αλλά δεν έκανε τη «δολοφονία». «Οι τράπεζες ούτως ή άλλως θα έκλειναν αφού δεν θα υπήρχε ρευστότητα. Εμείς αποφασίσαμε να τις κλείσουμε νωρίτερα για να αποφευχθούν ταραχές και το ενδεχόμενο σωματικής βλάβης».

Σύμφωνα με τους δύο ομιλητές, η εν λόγω πρωτοβουλία στηρίζεται από πολλούς ευρωβουλευτές, βουλευτές, ακαδημαϊκούς και διεθνείς προσωπικότητες όπως ο Μπενουά Αμόν, υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας καθώς και οι Αμερικανοί οικονομολόγοι, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ και Τζέφρι Σακς.

 fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)