Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

«ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ!»


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πολύ μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία η πρόσφατη, (22/3), δήλωση του Αμερικανού συγγραφέα- στρατηγικού αναλυτή, Michael Rubin, που  διατέλεσε σύμβουλος του Πενταγώνου για θέματα Μέσης Ανατολής και Τουρκίας, ο οποίος απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, Ταιγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι έφτασε το τέλος του, ενώ προέβλεψε ότι θα γίνει νέο πραξικόπημα που θα βάψει όλη την Τουρκία στο αίμα.

Ο Αμερικανός συγγραφέας που είναι άριστος γνώστης των τουρκικών πραγμάτων γιατί έχει ασχοληθεί επί μακρόν με την Τουρκία, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον
Τούρκο πρόεδρο τον οποίο κατηγόρησε ότι διαλύει την Τουρκία, ενώ προφήτεψε ότι πλησιάζει το τέλος του και ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι το τελευταίο του «παιχνίδι» πριν από την οριστική του καταστροφή. Τα φάντασμα του Μεντερές στο προσκήνιο του Ερντογάν.

Οι δηλώσεις αυτές του Michael Rubin που έγιναν σε κοινωνικά δίχτυα και μάλιστα στην τουρκική γλώσσα, πήραν μεγάλη δημοσιότητα και η σημασία τους είναι σημαντική γιατί πρόκειται για ένα πρόσωπο που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον Λευκό Οίκο και στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Οι Τούρκοι βέβαια τον κατηγορούν ότι έχει σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο αποδίδουν το πραξικόπημα ανατροπής του Ερντογάν.
Πάντως… ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)