Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Όλη η Ευρώπη φοροδιαφεύγει αλλά η Ελλάδα έχει την ρετσινιά....

Σχόλιο ιστολογίου:
Με αφορμή το δημοσίευμα που ακολουθεί, επισημαίνουμε ότι χωρίς καμία εξαίρεση οι χώρες της Ε.Ε. προβαίνουν συστηματικά σε φοροδιαφυγή, χώρες που μας στιγμάτισαν και πιέζουν την κυβέρνηση να ελέγξει την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, αλλά δεν κοιτάνε τα δικά τους.
Αναφερόμαστε στην Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία και πολλές άλλες που μόλις δουν τουρίστες κόβουν αποδείξεις γραμμένες με στυλό.... 
Δεν θα αναφερθούμε στα αμέτρητα περιστατικά κλοπής σε αυτές τις χώρες. 

Ιταλία: Χτυπάει κόκκινο η φοροδιαφυγή και η μαύρη εργασία

Το κόστος της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας στην Ιταλία υπολογίζεται στα 110 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, όπως αναφέρει έρευνα, σύμφωνα με την επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου που μελετά το φαινόμενο.
 
Ο πρόεδρος της επιτροπής, Ενρίκο Τζοβαννίνι, τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας εντοπίζονται στους τομείς με μικρότερη παραγωγικότητα και ανάπτυξη. Οι επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και δεν βάζουν ένσημα στους εργαζόμενούς τους, σύμφωνα με τον Τζοβαννίνι, δεν έχουν ούτε και συμφέρον να κάνουν επενδύσεις ή να εκσυγχρονιστούν.
Η μαύρη εργασία και η πιο εντυπωσιακή φοροδιαφυγή αφορά τον τριτογενή τομέα με παροχή υπηρεσιών στις ιταλικές οικογένειες (30% του συνόλου), στο εμπόριο (26%), στον οικοδομικό τομέα (24%), και στον τριτογενή τομέα με παροχή υπηρεσιών στις επιχειρήσεις.
 
Σε σύνολο τεσσάρων εκατομμυρίων επιχειρήσεων, στην Ιταλία πραγματοποιούνται κάθε χρόνο περίπου διακόσιες χιλιάδες έλεγχοι από την αρμόδια κρατική υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)