Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Βία είναι τα μνημόνια ρε Φασίστα!


Του Μανόλη Καψή 
Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν πουθενά αλλού στον κόσμο. Πουθενά...

Κάθε τρεις και λίγο οι "Ρουβίκωνες" μπουκάρουν σε γραφεία και σπάνε ό,τι βρουν μπροστά τους. Και φυσικά φεύγουν ανενόχλητοι.

Φοιτητές δέρνουν καθηγητές στα πανεπιστήμια και όταν κάποιος τολμά να αντιδράσει, τον απειλούν ότι η ζωή του θα γίνει κόλαση. Δείτε τι είπε ο φοιτητής που έδειρε στο Πάντειο τον καθηγητή Αγ. Συρίγο, λίγο πριν τον συλλάβει η αστυνομία: "Πες πως έπεσες και χτύπησες, αλλιώς η ζωή σου θα γίνει μαύρη." (Καθημερινή της Κυριακής, 19/03). Έτσι ξέφευγαν μέχρι τώρα. Με την ωμή τρομοκρατία.

"Μπαχαλάκηδες" σπάνε τα ακυρωτικά μηχανήματα στο Μετρό και μόλις χθες εδέησε ο κ. Σπίρτζης, με βαριά καρδιά, να πράξει το αυτονόητο. Να καλέσει την ΕΛΑΣ να περιφρουρήσει τους σταθμούς. (Προσοχή. Ο όρος "μπαχαλάκηδες" είναι παραπλανητικός. Επινόηση της αριστεράς, υπονοεί ότι οι πράξεις των βανδάλων δεν είναι και κάτι φοβερό. "Χαβαλέδες" είναι τα παιδιά, αφήστε τα).

Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δέχονται επιθέσεις και προπηλακισμούς από πρώην
συντρόφους τους που μετακινήθηκαν πιο αριστερά, ή από τους ορθόδοξους κομμουνιστές. (Ναι, το ξέρω πολλοί από εσάς θα γελάτε με αυτά που υφίστανται οι Συριζαίοι. Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις. Αλλά η καταδίκη της βίας και η υπεράσπιση της δημοκρατίας, συμφωνείτε υποθέτω, δεν μπορεί να είναι a la carte...). Όλα αυτά, και πολλά άλλα, είναι η θλιβερή παρακαταθήκη που μας αφήνει κληρονομιά ο Σύριζα, μαζί με τα ερείπια της οικονομίας. Αφήνει μια κοινωνία διχασμένη, που ζει σε έναν οιονεί εμφύλιο διχασμό και όπου η βία, (εφόσον είναι αριστερή, όχι η δεξιά φυσικά...) νομιμοποιείται. Ή γίνεται ανεκτή.

Παιδί της αριστερής βίας των αγανακτισμένων και ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα υφίσταται τα επίχειρα της ανοχής που έδειξε (επιεικώς...) στις έκνομες συμπεριφορές.

Φαντάζομαι δηλαδή ότι ο Πάνος Σκουρλέτης όταν δέχθηκε επίθεση από αναρχικούς στα Εξάρχεια και τον πέταξαν κακήν κακώς έξω από το μπαρ που διασκέδαζε με την παρέα του, να θυμήθηκε εκείνες τις απίθανες δηλώσεις του για τα σπίτια που είναι πoλύ φυσικό να διαθέτουν στυλάρια, τσεκούρια και μπουκάλια για να γίνουν μολότοφ, και ότι αυτό δεν είναι κάτι το επιλήψιμο.

Το πόσο αυτή η συριζαιική ανοχή στη βία, που μέχρι χθες είχε σαν "δικαιολογία" την "οργή του κόσμου για τα μνημόνια"... το πόσο αυτή η ανοχή στην αριστερή βία έχει διαβρώσει την πρόσληψη του φαινομένου από μερίδα τουλάχιστον της κοινής γνώμης, φαίνεται και από τον τρόπο που περιγράφουν, ακόμα και σοβαρά αριστερά έντυπα, περιστατικά ωμής βίας.

Δείτε τι έγραφε προ ημερών η Εφημερίδα των Συντακτών για τη δίκη των κατοίκων της Χαλκιδικής. Το επεισόδιο γνωστό. Κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στο ορυχείο χρυσού, έκαναν το 2011 καταδρομική επιδρομή, βράδυ, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Όλοι οπλισμένοι και με κουκούλες, αφού συνέλαβαν, έδεσαν και απείλησαν τον φύλακα ότι θα τον κάψουν ζωντανό, κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις, έβαλαν φωτιά και ανατίναξαν τα μηχανήματα.

Η αστυνομία με βάση το βίντεο της κρυφής κάμερας, αναλύσεις DNA και τηλεφωνικές υποκλοπές, συνέλαβε 21 κατοίκους, και η Δικαιοσύνη τους απέδωσε βαριές κατηγορίες για "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών κ.α.) Αυτά για την ιστορία.

Η εφΣυν πως περιγράφει την επικείμενη δίκη; Θαυμάστε:
"Η κοινωνία στο εδώλιο. Δικάζονται απο το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσ/κης, βάσει ενός σαθρού κατηγορητηρίου, 21 απλοί οικογενειάρχες κάτοικοι της Χαλκιδικής που στοχοποιήθηκαν απο την Αστυνομία της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, μέσω αμφίβολης αξιοπιστίας τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, για την επίθεση στο εργοτάξιο εξόρυξης χρυσού" ( 10.03.2017) Νομίζω οτι δεν χρειάζεται σχόλιο... Και η καλή εφημερίδα συνεχίζει:

"Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενέργησε κατά πρωτοφανή τρόπο η Ασφάλεια Θεσ/κης και όχι η τοπική Αστυνομία, δεκάδες Χαλκιδιώτες εξαναγκάστηκαν παρά την θέλησή τους να δώσουν γενετικό υλικό (DNA) στην Αστυνομία, ενώ ο τότε υπουργός δημόσιας τάξης Ν. Δένδιας ανησυχούσε μήπως χαθεί η επένδυση"...

Μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη (βεβαίως...) και από κοντά θερμοί συμπαραστάτες των 21, διάφορες επιτροπές αγώνα: "Για μία ακόμα φορά, η τοπική κοινωνία και το κοινωνικό κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με ουσιαστική κατηγορία την αντίσταση σε ένα καταστροφικό εξορυκτικό σχέδιο που αυτοπροσδιορίστηκε και επιβλήθηκε ως αναπτυξιακή επένδυση".
Και για τα ταμπακιέρα φυσικά τσιμουδιά...

Υ.Γ Μετά απ' όλα αυτά σας κάνει εντύπωση που η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την κλοπή των σούπερ μάρκετ (για την αναδιανομή των προϊόντων) "αντισυμβατική ακτιβιστική δράση;"  Καμία έκπληξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)