Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Deutsche Bank: Οι επενδυτές ξεφορτώνονται τα ομόλογα με τον γρηγορότερο ρυθμό των τελευταίων 3 ετών.

Ιδιαίτερα άσχημη ήταν η τελευταία εβδομάδα για τα ομόλογα, καθώς οι επενδυτές τα ξεφορτώθηκαν με τον γρηγορότερο εβδομαδιαίο ρυθμό από το 2013, σύμφωνα με ανάλυση της Deutsche Bank, λόγω των φόβων για αύξηση των επιτοκίων και του πληθωρισμού.

Οι αγορές αναμένουν ότι η πρόθεση του νεοεκλεγέντος προέδρου
των ΗΠΑ Donald Trump για αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών θα οδηγήσει σε εκτόξευση του πληθωρισμού κάτι που θα αφανίσει τους επενδυτές σταθερού εισοδήματος.

Στον αντίποδα, οι μετοχές έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ εν αναμονή την ενίσχυσης της ανάπτυξης από την αύξηση των κρατικών δαπανών.

«Οι προσδοκίες για μια πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική από τις ΗΠΑ έριξαν λάδι στη φωτιά για την αναθέρμανση της οικονομίας, προκαλώντας από τη μία πλευρά ένα sell off σε όλες τις περιοχές και κατηγορίες, ενώ από την άλλη έθεσαν τις βάσεις για μια ισχυρή επιστροφή των εισροών στις μετοχές» αναφέρεται σε note της Deutsche Bank.

Το sell off έχει επικεντρωθεί στις αναδυόμενες αγορές, όπου περιλαμβάνονται περιοχές όπως η Λατινική Αμερική. 

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)