Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Δεν τους φτάνουν τα Capital Controls τώρα ζητούν φορολόγηση των αναλήψεων οι φασιστοτραπεζίτες..

Σχόλιο ιστολογίου:
η παρακμή και το ψεύδος των τραπεζιτών δεν έχει όριο. Πόσο αληθοφανές φαίνεται το δημοσίευμα της Καθημερινής που ακολουθεί, το λένε τα τραπεζικά στελέχη για αυτό πρέπει να υποκύψουμε; σε κάθε φασιστική ενέργεια τους.
Ο περιορισμός των μετρητών συνεχίζεται, οπότε δεν τίθεται θέμα φοροδιαφυγής με μετρητά, επίσης οι μίζες, ο χρηματισμός και κάθε παράνομη πράξη που έκαναν κυβερνητικά στελέχη αλλά και υφιστάμενοι τους δεν πραγματοποιήθηκαν με μετρητά αλλά μέσα από το τραπεζικό σύστημα.
Ας σταματήσει πια αυτή η προπαγάνδα για την κατάργηση μετρητών, η ελευθερία δεν συζητιέται και αυτή είναι μόνο τα μετρητά, αλλιώς θα είμαστε δέσμιοι του συστήματος ...   

Φόρους στις αναλήψεις για μείωση φοροδιαφυγής προτείνουν οι τράπεζες

Όπως τονίζουν επιτελικά στελέχη τραπεζών τα μετρητά διοχετεύονται σε μεγάλο βαθμό ή μπορούν να διοχετευθούν εύκολα στην «μαύρη οικονομία»


Σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τον περιορισμό της χρήσης των μετρητών στην οικονομία προτείνουν οι τράπεζες στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, μεταξύ των προτάσεων ξεχωρίζει η φορολόγηση των αναλήψεων μετρητών.

Όπως τονίζουν επιτελικά στελέχη τραπεζών τα μετρητά διοχετεύονται σε μεγάλο

βαθμό ή μπορούν να διοχετευθούν εύκολα στην «μαύρη οικονομία». Προς την κατεύθυνση αυτή εισηγούνται πληρωμή με κάρτες ή και μέσω κινητών ακόμη και στις πιο μικρές συναλλαγές όπως στα περίπτερα.

"Οι κάρτες-πιστωτικές και χρεωστικές- αλλά και οι νέας τεχνολογίας, που επιτρέπουν τις ανέπαφες συναλλαγές για μικροποσά, καθώς και το κινητό τηλέφωνο θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για την πιο μικρή συναλλαγή,από την αγορά εφημερίδας στο περίπτερο μέχρι εισιτήριο λεωφορείου" αναφέρουν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Έτσι η επιβολή φόρου στις αναλήψεις θα μείωνε δραστικά τις συναλλαγές σε μετρητά και κατ' επέκταση της παραοικονομίας.

Επιπλέον, οι τράπεζες ζητούν την υποχρεωτική χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών δικτύων για κάθε συναλλαγή με επαγγέλματα όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις φοροδιαφυγής ή χρησιμοποιούνται τα μετρητά ως κύριο μέσο συναλλαγών.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ στην Καθημερινή της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)