Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΜΠΟΝΙΑ, ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ (Βίντεο)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
849463109_origΜια πραγματικά συγκινητική ιστορία ανθρώπινης συμπόνιας που προβάλλεται στα παρακάτω βίντεο μας δίνει κυριολεκτικά μαθήματα ανθρωπισμού στη σύγχρονη κοινωνία μας που η Νέα Τάξη την έχει απομακρύνει από τις βασικές αρχές του χριστιανισμού και την έχει κάνει αναίσθητη, καταναλωτικό τέρας.



Ένα φτωχό μικρό παιδάκι έκλεψε κάποια φάρμακα για την μητέρα του (μας θυμίζει τους «Άθλιους» του Victor Hugo) και ευτυχώς έπεσε σε κάποιον
πονόψυχο καταστηματάρχη που πλήρωσε για τα έξοδα του παιδιού παρά τη δική του φτώχεια για να σώσει το παιδί. Ο ίδιος συνήθισε να δίνει ελεημοσύνες σε φτωχούς και αδύναμους.
6af6fae503a64d1f49ab70dd73f10413
Μετά από χρόνια όμως έπεσε κάτω από καρδιακή προσβολή. Στο νοσοκομείο που τον πήγαν αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε χρήματα να πληρώσει τους γιατρούς. Τότε η αποθέωση της συμπόνιας, ο γιατρός που τον περιέθαλψε πλήρωσε όλη τη νοσηλεία του φτωχού βιοπαλαιστή. Ο γιατρός αυτός ήταν το παιδάκι που κάποτε το είχε σώσει πληρώνοντας τα φάρμακα που είχε κλέψει για την μητέρα του. Μάθημα στη δική μας κοινωνία.

Πόσο καλύτερα θα ήμασταν αν μπορούσαμε να συναισθανόμασταν τον πόνο του αλλουνού.




Β Κορ. 5,7 Διότι την παρούσαν ζωήν την διερχόμεθα με πίστιν, χωρίς και να βλέπωμεν με τρόπον αισθητόν κατά πρόσωπον τον Κυριον.
Ματθ. 9,35 Και περιώδευε ο Ιησούς όλας τας πόλεις και τα χωρία διδάσκων εις τας συναγωγάς αυτών και κηρύσσων το χαρμόσυνον άγγελμα της βασιλείας των ουρανών και θεραπεύων κάθε ασθένειαν και κάθε καχεξίαν μεταξύ του λαού.
Ματθ. 9,36 Οταν δε είδε τα πλήθη του λαού, ησθάνθη ευσπλαγχνίαν και πόνον δι’ αυτούς, διότι ήσαν αποκαμωμένοι πνευματικώς και παραπεταμένοι, σαν πρόββατα που δεν είχαν ποιμένα.
Ματθ. 9,37 Τοτε λέγει στους μαθητάς του• “ο μεν θερισμός είναι πολύς (πολλοί δηλαδή είναι εκείνοι που έχουν την ανάγκην και την διάθεσιν να δεχθούν τα λόγια της σωτηρίας) αλλά οι πνευματικοί εργάται είναι ολίγοι.
Ματθ. 9,38 Παρακαλέστε λοιπόν τον Κυριον του θερισμού, να στείλη εργάτας στον θερισμόν αυτού”.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)