Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΠΩΣ ''ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ'' Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ-ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ;



Σε εξέλιξη έντονη παρασκηνιακή δραστηριότητα γύρω από το επίμαχο ζήτημα του ελληνικού χρέους, με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο να βρίσκονται σε συνεχείς επαφές
Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του «Washington Group» στο Βερολίνο, στην οποία θα συμμετείχαν πέντε υπουργοί Οικονομικών (Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία) με τους εκπροσώπους ΔΝΤ και ΕΚΤ αναβλήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος βέβαια την είχε συγκαλέσει.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Εφ.Συν.» στις Βρυξέλλες, Κώστας Μοσχονάς, το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung χάλασε τα σχέδια του Σόιμπλε που δεν επιθυμούσε τη δημοσιοποίηση της συνάντησης.
Κοινοτική πηγή ανέφερε ότι η αναβληθείσα συνάντηση ενδέχεται να γίνει αρχές Δεκεμβρίου, πριν από το κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όπου θα παρθούν αποφάσεις για την ολοκλήρωση ή μη της β’ αξιολόγησης αλλά και θα ανοίξει η συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.


Σύγχυση

Η σύγχυση γύρω από το εάν θα πραγματοποιηθεί ή όχι έκτακτη σύνοδος ξεκίνησε όταν το απόγευμα της Τρίτης η εφημερίδα του Μονάχου ανέβασε την είδηση ως αποκλειστική στην ιστοσελίδα της.
Το δημοσίευμα υπέγραφαν ο ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες και συνάδελφός του, η οποία και ασχολείται με την ελληνική κρίση εδώ και χρόνια. Πληροφορίες συνέκλιναν στο συμπέρασμα ότι η διαρροή για την επικείμενη σύνοδο έγινε από τη βελγική πρωτεύουσα.
Ο ανταποκριτής της «Εφ.Συν.» στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος, θύμισε στην εκπρόσωπο της καγκελαρίας, κ. Τισενχάουζεν, στο χθεσινό κυβερνητικό μπρίφινγκ ότι πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως η συνάντηση τελικά θα γίνει και ρώτησε εάν υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί υπό καθεστώς μυστικότητας.
«Αυτά είναι φανταστικά σενάρια. Δεν μπορεί στην Αθήνα να γνωρίζουν το τι θα συμβεί στο Βερολίνο. Δεν θα γίνει τέτοια συνάντηση την Παρασκευή, ούτε βέβαια υπό καθεστώς μυστικότητας», απάντησε.
Λίγο αργότερα, το γερμανικό Οικονομικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΜΝΙ, σε τηλεγράφημά του επέμενε ότι η συνάντηση τελικώς θα γίνει, όχι όμως στο Βερολίνο και όχι μέσα στις επόμενες ημέρες, αλλά λίγο πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
Όπως όλα δείχνουν, ο Σόιμπλε ανέβαλε τη συνάντηση προκειμένου να πραγματοποιηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)