Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ετοιμαστείτε για τη χειρότερη ύφεση όλων των εποχών.

'Κάποιοι αμερικανοί πρόεδροι έχουν σαφή άποψη για την εξωτερική πολιτική. Αλλοι τείνουν περισσότερο να εμπιστεύονται το ένστικτό τους. Και για κάποιους, το ένστικτό τους είναι το δόγμα της εξωτερικής τους πολιτικής'.

Δεν είναι δύσκολο να το μαντέψει κανείς: σε αυτήν την τρίτη κατηγορία ανήκει ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ανάλυση του Foreign Policy που επιχειρεί να ανιχνεύσει το είδος της σχέσης που θα αναπτύξει ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου με τη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Και πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η σχέση; 'Στην πιο βίαιη ύφεση όλων των εποχών'. Γιατί μπορεί να είναι αλήθεια ότι ο Τραμπ λέει πως έχει όλη την καλή πρόθεση του κόσμου να τα πάει καλά με τον Πούτιν. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως μειώνεται ο κίνδυνος της σύγκρουσης.

Τους δυο ηγέτες ενώνει ασφαλώς η αποστροφή τους προς τον 'κοσμοπολίτικο φιλελευθερισμό' και την παγκοσμιοποίηση. Αυτή η κοινή αποστροφή όμως δεν εγγυάται την αμοιβαία συνεργασία και την ειρηνική συνύπαρξη. Ο Τραμπ, εξάλλου, θα μπορούσε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης των no global παίρνοντας την θέση του Πούτιν στην καρδιά των ευρωπαίων λαϊκιστών. Κι ακόμη, ο μήνας του μέλιτος μπορεί να μην κρατήσει επειδή 'οι οικονομικές δυσκολίες της Ρωσίας υποχρεώνουν την κυβέρνηση της να αναζητήσει εχθρούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό'.

Ο,τι, δηλαδή, θα κάνει πιθανότατα και ο Ντόναλντ Τραμπ.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)