Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Η Μέρκελ θέλει να επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία μήπως και σώσει τη Deutsche Bank

Η Μέρκελ θέλει να επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία μήπως και σώσει τη Deutsche BankΗ Άνγκελα Μέρκελ επιδιώκει να πείσει τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουν στην κλιμάκωση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας του ρόλου της στον πόλεμο στη Συρία, γράφει η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην καγκελάριο της Γερμανίας.

Το θέμα των κυρώσεων πρόκειται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Τόσο η Ε.Ε. όσο και οι ΗΠΑ επέβαλαν οικονομικές και άλλες κυρώσεις στη Ρωσία μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014 και εξαιτίας της υποστήριξης που κατήγγειλαν ότι προσέφερε η Μόσχα στους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποδεικνύεται δύσκολο να εξασφαλιστεί η συναίνεση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του κόμματος που αποτελεί τον ήσσονα εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την κλιμάκωση των κυρώσεων, ωστόσο η «αγανάκτηση έναντι των Ρώσων έχει επιταθεί».
Κατά τις πηγές της εφημερίδας η επιδρομή σε μια αυτοκινητοπομπή της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου τον περασμένο μήνα και οι ρωσικές ενέργειες στο Χαλέπι συνέτειναν σε αυτό.

Η Ρωσία διαψεύδει ότι βομβάρδισε την αυτοκινητοπομπή, ενώ τόσο η Δαμασκός όσο και η Μόσχα λένε ότι βομβαρδίζουν μόνο «τρομοκράτες» στο Χαλέπι.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε τηλεφωνικά στη Μέρκελ ότι θα υποστήριζε μια πιο «σκληρή αντίδραση» αν οι ευρωπαϊκές χώρες συμφωνούσαν, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλέστηκε η FAS.
Κατά την εφημερίδα, εξετάζεται η επιβολή επιπλέον κυρώσεων στην αεροπορική βιομηχανία της Ρωσίας και τομείς που σχετίζονται με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης είπε ότι δεν προτίθεται να κάνει κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα.
Αξιόπιστες πηγές του TRIBUNE εκτιμούν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έχει ανεβάσει τους αντιρωσικούς τόνους και εμπλέκεται και σε θέματα που δεν καταλαβαίνει, όπως το συριακό, γινόμενη βασιλικότερη του βασιλέως (ΗΠΑ) μήπως και καταφέρει να σώσει την αγαπημένη της Deutsche Bank που πάει για φούντο εξαιτίας του αμερικανικού προστίμου.
Οι Γερμανοί έχουν σύρει σε αυτή τη νέα αντιρωσική υστερία και τους υπό τον Ολάντ Γάλλους, άλλη τραγική περίπτωση βλακείας που κυβερνά μια μεγάλη χώρα, και παρέα πιέζουν τον Πούτιν να σταματήσει τα εγκλήματα πολέμου εις βάρος της Αλ Κάιντα. Και καλά η Γερμανία, που θέλει να σώσει τη Deutsche Bank και προσπαθεί να πείσει τις ΗΠΑ πόσο καλή σύμμαχος είναι, η Γαλλία;
Η Γαλλία υπήρξε κατοχική δύναμη στη Συρία μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και το 1946. Επειδή για κάτι περισσότερο από 20 χρόνια οι Γάλλοι ήταν «αφεντικά» στη Συρία, αισθάνονται ότι απέκτησαν και δικαιώματα. Ο δε Ολάντ, αυτή η σιγανοπαπαδιά, έχει παραδεχτεί ότι προμήθευε με όπλα τους τζιχαντιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)