Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Κυβερνοεπίθεση στις ΗΠΑ «νέκρωσε» για δύο ώρες τους κολοσσούς του διαδικτύου

Κυβερνοεπίθεση στις ΗΠΑ «νέκρωσε» για δύο ώρες τους κολοσσούς του διαδικτύουΕταιρείες κολοσσοί του Διαδικτύου όπως το Twitter, το Spotify και το eBay αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας την Παρασκευή στις ΗΠΑ έπειτα από κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε ένας πάροχος υπηρεσιών.
Για τουλάχιστον δύο ώρες, η πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους, όπως επίσης στους ιστότοπους πολλών μέσων μαζικής ενημέρωσης (CNN, New York Times, Boston Globe, Financial Times, The Guardian), αλλά και στο Reddit ή το Airbnb ήταν αδύνατη στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με ορισμένους ενημερωτικούς ιστοχώρους, από αυτήν την τεραστίου
εύρους κυβερνοεπίθεση, που ενδεχομένως επηρέασε εκατομμύρια χρήστες, προβλήματα υπήρξαν και στη λειτουργία του δικτύου Netflix, του HBO και της υπηρεσίας πληρωμών μέσω Διαδικτύου Paypal.
Η επίθεση ξεκίνησε γύρω στις 14.10 ώρα Ελλάδας. Η λειτουργία αποκαταστάθηκε στις 16.20 ώρα Ελλάδας.
Στόχος των χάκερ ήταν η εταιρεία Dyn, η οποία ανακατανέμει τη ροή δεδομένων στο Διαδίκτυο μεταφράζοντας τις ονομασίες των ιστότοπων σε διευθύνσεις IP, γνωστοποιήθηκε σε ένα δελτίο Τύπου.
Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο TechCrunch, η επίθεση είχε ως επίκεντρο τις ΗΠΑ.
Οι χρήστες στην Ευρώπη και την Ασία δεν φαίνεται να «αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα».

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)