Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Βολές Ρέντσι κατά Βερολίνου: Οι πολιτικές λιτότητας ωφελούν μόνο τη Γερμανία

Βολές Ρέντσι κατά Βερολίνου:  Οι πολιτικές λιτότητας ωφελούν μόνο τη ΓερμανίαNέες βολές κατά του Βερολίνου για την επιμονή του στις πολιτικές λιτότητας εξαπέλυσε πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο το ρήγμα με τον γαλλογερμανικό άξονα.

«Πνίγει την Ευρώπη»

Η εμμονή της Γερμανίας με τη λιτότητα πνίγει την Ευρώπη και η χώρα αυτή είναι η μοναδική που επωφελείται, ανέφερε ο ιταλός πρωθυπουργός.
«Η πιεστική λιτότητα σημαίνει καταστροφή της Ευρώπης», ανέφερε ο Ρέντσι μιλώντας ενώπιον ειδικών σε θέματα πολιτικής, στο Συμβούλιο Διεθνών
Σχέσεων, στη Νέα Υόρκη. «Ποια είναι η μοναδική χώρα που λαμβάνει πλεονέκτημα από αυτή τη στρατηγική; Εκείνη που εξάγει περισσότερο: η Γερμανία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, την άποψη του Ματέο Ρέντσι μοιράζονται κι άλλοι στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ποτέ ξανά ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν είχε διατυπώσει αυτή τη γνώμη με τόση σαφήνεια, τονίζει στο ίδιο δημοσίευμα το πρακτορείο.

Εν τω μεταξύ, καθώς πλησιάζει το δημοψήφισμα αναφορικά με τη συνταγματική μεταρρύθμιση, με το οποίο ο Ρέντσι «έδεσε» το πολιτικό του μέλλον, οι σχέσεις με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ επιδεινώνονται.
Υπενθυμίζεται ότι ο ιταλός πρωθυπουργός αρνήθηκε να συμμετάσχει στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τη σύνοδο στην Μπρατισλάβα, αφού δεν συμφωνεί με την οικονομική τους πολιτική, ούτε μοιράζεται τη στάση τους στο θέμα της μετανάστευσης. Όπως υπογράμμισε, η ανακοίνωση της συνόδου ήταν «τεχνοκρατική, δεν είχε όραμα».»

tribune.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)