Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Facebook: Είμαστε Ελληνες, γράφουμε ελληνικά – Κοινοποιήστε το

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ  
Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι ως Ελληνες. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τον πολιτισμό και τα κατορθώματα των προγόνων μας. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που ομιλούμε , την αρχαιότερη και σπουδαιότερη γλώσσα του κόσμου.

Κι όμως στη σύγχρονη εποχή της ακμάζουσας τεχνολογίας και των social media εμείς οι Νεοέλληνες έχουμε βαλθεί να αλλάξουμε τη γλώσσα μας.

Με τα νέα, κυρίως, παιδιά να έχουν πέσει με τα… μούτρα στα social media, το φαινόμενο να γράφουν greeklish έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει και να μας αφυπνίσει. Πρέπει να μπει ένα τέλος στο «βιασμό» της τόσο πλούσιας και υπέροχης γλώσσας μας.

Για πολλούς μη-Έλληνες γλωσσολόγους και ανθρώπους του πνεύματος, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η (ιδιαιτέρως τα Αρχαία Ελληνικά) είναι η ανώτερη μορφή γλώσσας που έχει επινοήσει ποτέ το ανθρώπινο πνεύμα. Οι απόψεις αυτές δεν είναι αυθαίρετες, αλλά βασίζονται σε κριτήρια αντικειμενικά σχετικά με την αξιολόγηση μιας γλώσσας Είναι δυνατός εμείς οι ίδιοι να θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό;

Η ελληνική γλώσσα έχει επηρεάσει σημαντικά τις άλλες γλώσσες, τόσο στην πολιτική, όσο και στους επιστημονικούς όρους, στις τέχνες, στη φιλοσοφία, στο θέατρο και γενικά σε τομείς στους οποίους είχε προηγηθεί κοινωνικά και, κατά συνέπεια, γλωσσολογικά

Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ (tilegrafima.gr) σας καλεί να στηρίξετε την καμπάνια «Είμαστε Ελληνες, γράφουμε ελληνικά». Βοηθήστε να διαδοθεί αυτό το μήνυμα, προστατεύστε το γλωσσικό μας πλούτο από αλλότριες δυνάμεις κι επιθέσεις. Νουθετήστε και συμβουλεύεστε τους φυσικούς και διαδικτυακούς σας φίλους. Σταματήστε να γράφετε greeklish.

tilegrafima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)