Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Παντού εκτός από Ελλάδα...


Η Famar (οικ. Μαρινόπουλου) εξαγοράζει εργοστάσια σε Ισπανία και Καναδά

Δύο εβδομάδες πριν η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, η φαρμακοβιομηχανία Famar της οικογένειας Μαρινόπουλου, ανακοίνωνε τη συμφωνία εξαγοράς των εγκαταστάσεων της Roche στο Λεγκανές της Μαδρίτης.


Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετικό report του ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη, η Famar θα αναλάβει την τροφοδοσία της γαλλικής εταιρείας με τα προϊόντα που παράγονται ήδη από τη συγκεκριμένη μονάδα. Στο ίδιο report σημειώνεται πως η Famar δραστηριοποιείται στην Ισπανία από το 2011, όταν είχε εξαγοράσει εργοστάσιο της Sanofi στο Αλκορκόν (Μαδρίτη), έναντι 70 εκατ. ευρώ.
Σχετική αναφορά για το συγκεκριμένο deal υπάρχει και στον διαδικτυακό τόπο της Famar. Σε ανακοίνωση με ημερομηνία 15 Ιουνίου αναφέρεται μεταξύ των άλλων πως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, Famar και Roche έχουν υπογράψει συμφωνία για την απόκτηση από τη Famar των εγκαταστάσεων στη Leganes, ενώ η ολοκλήρωση του deal προσδιοριζόταν για την 1η Ιουλίου, ημέρα που στην Αθήνα συζητήθηκε στο δικαστήριο η αίτηση της αλυσίδας Μαρινόπουλος για υπαγωγή της στο άρθρο 99.

Για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)