Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Εξευτελισμός Μέρκελ: «Γλείφει» τους Τούρκους για τα «ψηφαλάκια» στις εκλογές

Εξευτελισμός Μέρκελ: «Γλείφει» τους Τούρκους για τα «ψηφαλάκια» στις εκλογές 
Τη συμβολή της Τουρκίας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης επαίνεσε η Άνγκελα Μέρκελ, επικαλούμενη ανοιχτά την «ειδική σχέση» μεταξύ της χώρας της Γερμανίας και της Τουρκίας, λόγω κυρίως της παρουσίας περισσότερων από τριών εκατομμυρίων πολιτών με τουρκικές ρίζες στη γερμανική επικράτεια.
Με απλά λόγια η Μέρκελ εξευτελίζεται και «γλείφει» τους Τούρκους που ζουν και ψηφίζουν στην Γερμανία καθώς η δημοτικότητα της λόγω των λανθασμένων χειρισμών της στο προσφυγικό/μεταναστευτικό έχει πέσει στο ναδίρ και όχι μόνο στη Γερμανία , αλλά και σ΄ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή που παραχώρησε στο δίκτυο εφημερίδων «RedaktionNetzwerk Deutschland», βέβαια επιχείρησε να κρατήσει κάποια προσχήματα και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν απογοητευτικά παραδείγματα ανεπιτυχούς ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων Τούρκων, αλλά τόνισε ότι θα ήταν εντελώς λάθος να εξαχθούν από αυτό συμπεράσματα για όλους τους τουρκικής καταγωγής πολίτες, οι οποίοι ζουν στη Γερμανία.


Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι μια καλή σχέση είναι προτιμότερη από μια τεταμένη και εξήγησε ότι σε αυτό το πνεύμα διεξάγει και η ίδια τις συνομιλίες της με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Η απόπειρα πραξικοπήματος με πολλά θύματα αποτελεί για την Τουρκία ένα άσχημο σημείο καμπής. Η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, είναι ένας σημαντικός εταίρος. Είναι δε σημαντική και για την επίλυση συγκεκριμένων διενέξεων. Σκέφτομαι ειδικά το δράμα που εκτυλίσσεται στην Συρία. Η Τουρκία έχει υποδεχτεί τρία εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες. Αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα. Είναι έτσι η χώρα με την μεγαλύτερη συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής καταστροφής στην Συρία», ήταν η εξευτελιστική για την ίδια δήλωση της Μέρκελ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)