Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ηλεία: Εννέα χρόνια μετά η φρίκη της φωτιάς παραμένει ζωντανή

Ένα ανθρώπινο ποτάμι από μαυροφορεμένες γυναίκες συγγενείς και φίλους εκείνων που χάθηκαν στην πύρινη τραγωδία της Ηλείας το 2007, ανηφόρησαν και φέτος στην στροφή του θανάτου της Αρτέμιδας για τα καθιερωμένο δύο μνημόσυνα στον τόπο της φρίκης. 

Του Μάκη Νοδάρου

Το ένα στο μικρό εκκλησάκι που έχτισε πάνω στο λόφο ο τραγικός πατέρας Γιώργος Παρασκευόπουλος που έχασε στις φλόγες τα 4 ανήλικα παιδιά του, τη σύζυγο και την μητέρα του, και το άλλο στα μικρά εικονοστάσια, δίπλα στο δρόμο, εκεί που πέθαναν άδικα και με μαρτυρικό τρόπο δεκάδες αθώοι πολίτες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Εννέα χρόνια μετά το καταστροφικό και φονικό πέρασμα της φωτιάς οι εικόνες της ανείπωτης φρίκης αναβίωσαν στις σκέψεις των συγγενών και των φίλων σκορπίζοντας την θλίψη .

Η απουσία των πολιτικών προσώπων της Ηλείας από τα δύο μνημόσυνα μεταφράστηκε από τους συγγενείς των νεκρών σαν μια ακόμη απόδειξη της αναλγησίας τους απέναντι στον ανθρώπινο πόνο. 

Ο γεμάτος επικίνδυνες λακκούβες και καθιζήσεις δρόμος που οδηγεί στην μαρτυρική Αρτέμιδα, εννέα χρόνια μετά τις βαρύγδουπες υποσχέσεις, δείχνει επίσης ότι η Πολιτεία ξέχασε γρήγορα τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τοπική κοινωνία που βίωσε άδικα τον θάνατο και τον πόνο από το πέρασμα της φωτιάς.

koutipandoras.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)