Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Με πολλούς μικρούς πολέμους το ΝΑΤΟ στοχεύει να εξασθενήσει τη Ρωσία

Είναι και αυτό μια στρατηγική χρήσης συμβατικών όπλων με στόχο βασικά την οικονομική εξασθένηση του αντιπάλου μέσω πολέμων και περιορισμού ελευθερίας κινήσεων.
SNAGHTML1f6d0b0
Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα δούμε αναφλέξεις και σε “ήσυχες” περιοχές εκτός Συρίας και Ουκρανίας περιφερειακά αλλά πιθανόν και εντός της Ρωσίας. Μια πτώση της τιμής του δολλαρίου μέσα απο μια αύξηση των επιτοκίων της FED θα φέρει σε δύσκολη θέση την οικονομία της Κίνας και της Ρωσίας. Αυτό πιθανόν να τις οδηγήσει σε αλλαγές στη πολιτική τους στη Τουρκία και σε νέους συμβiβασμούς με τις ΗΠΑ.


Η νέα σχέση της Ρωσίας με τη Τουρκία σίγουρα περνάει μέσα από τη Γερμανία και ειδικά απο την εξασφάλιση των ενεργειακών της αποθεμάτων αλλά και των αγωγών της Ρωσίας, που την τροφοδοτούν απο Ουκρανία και απο βορρά. Όλοι οι αγωγοί θα βρεθούν σε κίνδυνο διαδοχικά ή ταυτόχρονα μέχρι η Κίνα και η Ρωσία να υποχωρήσουν απέναντι στις ΗΠΑ. Αναμένεται η Κίνα να δημιουργήσει προβλήματα στην Ιαπωνία, όπως και η Βόρεια στη Νότια Κορέα. Ο χρόνος μέχρι της Αμερικανικές εκλογές θα είναι πολύ κρίσιμος για τη Ρωσία και τη Κίνα.

trashpolitics-gr.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)