Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

1940 Ιταλική ιεροσυλία: Την ημέρα της εορτής της Παναγίας οι Ιταλοί βυθίζουν το εύδρομο "Έλλη" στην Τήνο


CEA1CE91CEA6CE91CE97CE9B-2Δεκαπενταύγουστο του 1940 η Ορθοδοξία έχει στραμμένο το βλέμμα της στην Τήνο όπου γιορτάζεται η εορτή της Παναγίας.Το «Πάσχα» του καλοκαιριού γιορτάζεται μεγαλόπρεπα εκεί.
Αυτή τη μέρα διάλεξαν οι Ιταλοί να τορπιλίσουν το ιστορικό εύδρομο «Έλλη» που βρίσκεται στο λιμάνι για απόδοση τιμών.
Στις 8.25 π.μ., λίγη ώρα πριν από τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας κι ενώ στην παραλία υπήρχε πολύς κόσμος, το «Ντελφίνο» έπληξε με τρεις τορπίλες το
ελληνικό πολεμικό πλοίο. Η μία μόνο τορπίλη βρήκε στόχο, αλλά έπληξε καίρια το ελληνικό πλοίο στο μηχανοστάσιο και τις δεξαμενές πετρελαίου. Μία ώρα αργότερα, το «Έλλη» βυθίστηκε, παρά τις προσπάθειες του πληρώματος να το κρατήσουν στον αφρό. Οι άλλες δύο τορπίλες αστόχησαν και εξερράγησαν στην προκυμαία. Από την επίθεση του «Ντελφίνο» σκοτώθηκαν ένας υπαξιωματικός και οκτώ ναύτες του «Έλλη», ενώ οι τραυματίες ανήλθαν στους 24. Μία γυναίκα, που βρισκόταν στην παραλία, πέθανε από καρδιακή προσβολή μετά την έκρηξη της δεύτερη τορπίλης στην προκυμαία.
Η πρόκληση ενάντια στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία ήταν μεγάλη και ασυγχώρητη.
Η Ιερόσυλη αυτή πράξη  εγκαινίασε συμβολικά την επίθεση κατά της Ελλάδας και χρωμάτισε με ιερότητα τον αγώνα που έρχεται…





oagiosrafail.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)