Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Μήπως η ΦΩΤΙΑ στην ΧΙΟ ¨ΦΩΤΊΖΕΙ¨ τις προθέσεις των ισλαμιστών του Σουλτάνου;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Φώτο από  http://tvxs.gr/ 

Την ώρα που  η  φωτιά περικύκλωνε το  βράδυ της Κυριακής το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στην Σμύρνη σχεδόν μετά από λίγο φούντωναν οι φλόγες στα απέναντι μαστιχοχώρια της Μυροβόλου ΧΙΟΥ.

Ο Τούρκος ποτέ δεν ξεχνάει την καλοκαιρινή δουλεία του.
Τώρα ο Σουλτάνος δεν έχει χαρέμια για να τα προμηθεύσει με την περίφημη Μαστίχα της ΧΙΟΥ.

Έχει όμως πραξικοποιηματίες και θέλει να απαλλαγεί από αυτoύς.
Για να δούμε στο τέλος όμως ποιος θα απαλλαγεί από τον άλλο; 
Την φωτιά που μαίνεται στη Χίο από τα ξημερώματα της Δευτέρας κατέγραψε δορυφόρος της NASA.

Η δορυφορική φωτογραφία δείχνει τον καπνό της τεράστιας πυρκαγιάς να περνά πάνω από το Αιγαίο και να φτάνει μέχρι την Κρήτη.

Χίος: Η φωτιά έχει καταστρέψει πάνω από 90% των μαστιχόδεντρων http://tvxs.gr/ 


Παρόλο το πραξικόπημα και τα προβλήματα που ενέσκηψαν στην γειτονική χώρα, ο τούρκος είναι προσηλωμένος στην στρατηγική του.
Απλά τώρα συμπεριφέρεται ερασιτεχνικά- άτσαλα.

Από τον ΜΑΙΟ του 2016 αρθρογραφούσαμε: 
¨Η ΚΑΡΩΤΙΔΑ του ΑΙΓΑΙΟΥ είναιη ΧΙΟΣ για αυτό και οι Τούρκοι θέλουν να την κόψουν;¨ 

¨Η Στρατηγική θέση της ΧΙΟΥ στο κεντρικό Αιγαίο με τον 25ον Μεσημβρινό και τους ναυτικούς διαδρόμους ναυσιπλοΐας που συνδέουν την Μαύρη Θάλασσα μέσω των Στενών του Βοσπόρου με τις ακτές της Συρίας και της Αιγύπτου συνιστά την Γεωπολιτική ΚΑΡΩΤΙΔΑ όλου του Αρχιπελάγους Αιγαίου.

4 Μαΐου του 2016 έξη ημέρες πριν την διαβόητη τουρκική ΝΟΤΑΜ αποκλεισμού της νήσου ΧΙΟΥ κτυπήσαμε το καμπανάκι αρθρογραφώντας.

 ¨ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ: 



Γιατί οι θαλασσόλυκοι της μογγολικής στέπας στοχοποίησαν ΧΙΟ;
Ακριβώς γιατί πίσω από την νήσο ΧΙΟ αν εξαιρέσεις τα γειτονικά ΨΑΡΑ το κεντρικό Αιγαίο είναι ελεύθερο και προβάλλει στον 25ον Μεσημβρινό που φαίνεται να είναι και η πρώτη τούρκικη επιλογή πριν δραστηροποιηθούν και (επιβάλλουν τις διεκδικήσεις τους) στο αξιόλογο ενεργειακά για αυτούς Βόρειο Αιγαίο μέχρι ανατολικά του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ (βλ. κοιτάσματα Μπάμπουρα-Θάσος, Λαδοξέρα –Σαμοθράκη).


Ιστορικά το Μυροβόλο νησί του Αιγαίου δέχτηκε την μήνη των γειτόνων συνεισφέροντας με ποταμούς αίματος το δένδρο της Παλιγγενεσίας του 21.

Φυσικά σήμερα οι φύλακες του ΑΙΓΑΙΟΥ έχουν πλήρη γνώση και λαμβάνουν όλα τα αντίμετρα απέναντι των συμβαινόντων και των σχεδίων που εξυφαίνει η Άγκυρα και ο έχων ανάγκη ιατρικής περίθαλψης Σουλτάνος σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου της Ρωσικής Κυβέρνησης. 

Η ΚΑΡΩΤΙΔΑ του ΑΙΓΑΙΟΥ είναι ηΧΙΟΣ γι'αυτό και οι Τούρκοι θέλουν να την κόψουν;




Η Στρατηγική θέση της ΧΙΟΥ στο κεντρικό Αιγαίο με τον 25ον Μεσημβρινό και τους ναυτικούς διαδρόμους ναυσιπλοΐας που συνδέουν την Μαύρη Θάλασσα μέσω των Στενών του Βοσπόρου με τις ακτές της Συρίας και της Αιγύπτου συνιστά την Γεωπολιτική ΚΑΡΩΤΙΔΑ όλου του Αρχιπελάγους Αιγαίου.
Έτσι το βλοσυρό μάτι των ¨θαλασσόλυκων της στέπας¨δεν κοιτάζει μόνο Οινούσσες και την νησίδα ΠΑΝΑΓΙΑ αλλά και κάθε Αγιοτόκο Ακρογιάλι της μαρτυρικής νήσου μας. 
Το γεγονός όμως είναι ότι η Μυροβόλος ΧΙΟΣ περιφρουρείται από ΑΟΡΑΤΟΥΣ και ΟΡΑΤΟΥΣ εν εγρηγόρσει Φύλακες και δεν υφίσταται ουδείς λόγος ανησυχίας ,μόνο λόγος επίγνωσης των τεκταινομένων.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση  Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

koukfamily.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)