Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Υπόθεση ENERGA - HELLAS POWER: Χλιδή για τους Φλώρο και Μηλιώνη, στον «πάγο» η δίκη

Υπόθεση ENERGA - HELLAS POWER: Χλιδή για τους Φλώρο και Μηλιώνη, στον «πάγο» η δίκηΣαν αναπάντεχη περίοδο χάριτος λειτούργησε για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης ENERGA - HELLAS POWER, Αριστείδη Φλώρο και Βασίλη Μηλιώνη, η αποχή των δικηγόρων, η οποία κράτησε την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας «παγωμένη» στο Εφετείο.

Το παράδοξο με τους εν λόγω κυρίους είναι ότι, ενώ κατηγορούνται μαζί με άλλα 17 άτομα για υπεξαίρεση 256 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο και αντιμετωπίζουν ακόμα και την ποινή των ισοβίων, αυτοί κυκλοφορούν ελεύθεροι και... προκλητικοί, μέσα σε απίστευτη χλιδή, πάρτι, πολυτελή αυτοκίνητα και «κοσμικές» εμφανίσεις σε ελληνικά νησιά, που έχουν την τιμητική τους, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

AdTech Ad
Οι παθογένειες και τα προβλήματα δυσλειτουργίας στην ελληνική Δικαιοσύνη δεν δημιουργήθηκαν βεβαίως από την αποχή των δικηγόρων. Σε αυτές τις παθογένειες, άλλωστε, οφείλεται το γεγονός ότι οι δύο βασικοί
κατηγορούμενοι είναι εδώ και ένα χρόνο ελεύθεροι, λόγω παρέλευσης του 18μηνου. Ο Αριστείδης Φλώρος και ο Βασίλης Μηλιώνης κατηγορούνται ως εκπρόσωποι των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, Energa και Hellas Power αντίστοιχα, ότι ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία.

Οι άτυχοι πελάτες τους βρέθηκαν ξαφνικά με χρέη προς το Δημόσιο, την ώρα που οι δύο «επιχειρηματίες» γλεντούσαν στη Μύκονο και σε νυχτερινά μαγαζιά των Αθηνών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, Φλώρος και Μηλιώνης «ενσωμάτωσαν τα χρήματα στην περιουσία τους», μέρος των οποίων κατέληξε σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ μεγάλος χαμένος είναι το ελληνικό Δημόσιο, καθώς ζημιώθηκε κατά 256.521.323,96 ευρώ.

Οι ίδιοι αρνούνται μεν τις κατηγορίες, εμφανίζονται πρόθυμοι όμως να επιστρέψουν περίπου 83 εκατ. ευρώ, για να ελαφρύνουν τη θέση τους μπροστά στον κίνδυνο των ισοβίων.
Η υπόθεση περιλαμβάνεται στις πλέον σημαντικές δίκες οικονομικού εγκλήματος σε βάρος του Δημοσίου, καθώς «έσκασε» ενώ η χώρα είχε ήδη μπει στη δίνη της οικονομικής κρίσης και τα κάθε λογής «χαράτσια» βάραιναν στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Πληροφορίες θέλουν τους δύο βασικούς κατηγορούμενους να συνεχίζουν τον πολυτελή βίο, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και κυρίως τους ανθρώπους που εξαπάτησαν. Το Newsbomb.gr θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση και τη δικαστική διαδικασία έως ότου αποδοθεί εν τέλει Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)