Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Το Brexit ανοίγει τον ασκό του αιόλου σε όλη την Ευρώπη





Το Brexit ανοίγει τον ασκό του αιόλου σε όλη την ΕυρώπηΠριν καν στεγνώσει το μελάνι της ψήφου των Βρετανών ψηφοφόρων υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ευρωσκεπτικιστές και εθνικιστές της Ευρώπης άδραξαν την ευκαιρία να εκφράσουν την αμφισβήτησή τους στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.


Τον χορό της αμφισβήτησης και του... "Frexit" άνοιξε η Marine Le Pen με ανάρτησή της στο Twitter έκανε λόγο για "νίκη της ελευθερίας" και κάλεσε άμεσα σε αντίστοιχο δημοψήφισμα τη Γαλλία και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει το δρόμο", τόνισε με την σειρά του ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Ολλανδίας, Geert Wilders καλώντας σε... "Nexit". Σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι "η Ολλανδία δικαιούται επίσης δημοψήφισμα. Το Κόμμα της Ελευθερίας απαιτεί επομένως δημοψήφισμα για το Nexit. Θέλουμε να είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για την χώρα μας, τα χρήματά μας, τα σύνορά μας, την μεταναστευτική μας πολιτική".


"Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να καταρρέει από την έλλειψη βούλησης για μεταρρυθμίσεις και να δέχεται χώρες, όπως η Τουρκία, τότε διακηρυγμένος πολιτικός στόχος για την Αυστρία καθίσταται η διενέργεια δημοψηφίσματος ως προς τη συνέχιση της παραμονής της στην ΕΕ", τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του και ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, αρχηγός του αυστριακού ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης το οποίο εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως πρώτη πολιτική δύναμη στην Αυστρία με ποσοστό πάνω από το 30%.

Στις δηλώσεις του, ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε ζητά την παραίτηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. 

Θέμα απόσχισης από Σκωτία - Β. Ιρλανδία

Σε δημοψήφισμα για την ένωση της Ιρλανδίας κάλεσε νωρίς το πρωί και το Sinn Fein, η πρώην πολιτική "βιτρίνα" του IRA. Το Σιν Φέιν τονίζει ότι το δημοψήφισμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση "έχει τεράστιες συνέπειες στη μορφολογία του βρετανικού κράτους", δεδομένου ότι η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα η Σκωτία βλέπει το μέλλον της στους κόλπους της ΕΕ, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Nicola Sturgeon, μετά την ψήφο των Σκωτσέζων υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. "Η ψηφοφορία καθιστά σαφές ότι η Σκωτία βλέπει το μέλλον της στους κόλπους της ΕΕ", δήλωσε και πρόσθεσε "η Σκωτία μίλησε και μίλησε αποφασιστικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)