Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Αποτελειώθηκε ο τουρισμός στην Τουρκία μετά και από αυτό το χτύπημα

Αποτελειώθηκε ο τουρισμός στην Τουρκία μετά και από αυτό το χτύπημαΆλλο ένα χτύπημα στη «βαριά» βιομηχανία της, τον τουρισμό, δέχθηκε η Τουρκία με την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, που είχε ως αποτέλεσμα 36 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 150 να τραυματιστούν.
Ακόμη και πριν από τα χθεσινοβραδινά γεγονότα, ωστόσο, τα στοιχεία από την τουριστική κίνηση αποτύπωναν δραματική μείωση στις αφίξεις ξένων τουριστών, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση των Ρώσων, που γύρισαν μαζικά την …πλάτη στην Τουρκία, με μείωση 92% τον Μάιο.
Και παρά το γεγονός ότι έως χθες πολλοί ήταν αυτοί που εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Ατατούρκ ως ενδιάμεσο σταθμό για τα ταξίδια τους από την Ανατολή στη Δύση και αντίστροφα, τα στοιχεία των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι όλο και λιγότεροι είναι εκείνοι που κάνουν στάση στην Τουρκία για να απολαύσουν τον πολιτισμό, τις φυσικές ομορφιές αλλά και την εξαίσια κουζίνα της.

Βιάστηκε να χαρεί ο Ερντογάν

Κι ενώ δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου ανέλυαν, ένα μόλις 24ωρο πριν από
τα χθεσινοβραδινά γεγονότα, τη θετική επίδραση που αναμενόταν να έχουν στον τομέα του τουρισμού οι διπλωματικές κινήσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για βελτίωση των σχέσεων με το Ισραήλ και Ρωσία, οι επιθέσεις αυτοκτονίας στο 4ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη και το 11ο στον κόσμο φαίνεται να δίνει ακόμη ένα βαρύ χτύπημα στις αφίξεις ξένων τουριστών στη χώρα.
«Λόγω των περιφερειακών και διεθνών κρίσεων και εξαιτίας ορισμένων διμερών προβλημάτων με κάποιες χώρες, είδαμε την τουριστική κίνηση να είναι σε χαμηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι αναμέναμε νωρίτερα.
Εκτιμούμε πως θα υπάρξει σημαντική άνοδος στα νούμερα της εγχώριας τουριστικής αγοράς χάρη στην αργία των 9 ημερών για το Αΐντ αλ-Φιτρ (γιορτή για το τέλος του Ραμαζανιού).
Αναμένουμε επίσης πως ένας από τους τομείς που θα επηρεαστεί θετικά από τη βελτίωση των σχέσεών μας τόσο με τη Ρωσία όσο και με το Ισραήλ θα είναι ο τουριστικός» ανέφερε, λίγες ώρες πριν από την επίθεση, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας, ο αριθμός των ξένων αφίξεων στη χώρα σημείωσε «βουτιά» της τάξης του 34,7% τον Μάιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015 και διαμορφώθηκε σε 2,49 εκατομμύρια.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από το 1990!

tribune.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)