Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η επιχείρηση «λεηλασία της Ελλάδας» ολοκληρώνεται


Οι δανειστές φαίνεται ότι πετυχαίνουν έναν από τους βασικούς στόχους του Ελληνικού πειράματος, που είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με την υπογραφή του τελευταίου νομοσχεδίου. Έτσι, τα όνειρα της Μέρκελ για την επέκταση της «Treuhand» στην περιφέρεια της ευρωζώνης (μετά την πρώην Αν. Γερμανία, τις χώρες της Βαλτικής και τις περισσότερες χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ), γίνονται πραγματικότητα.
Η Ευρωπαϊκή Χρηματοπιστωτική Δικτατορία χρειάστηκε έξι χρόνια και μερικά ιδιότυπα πραξικοπήματα προκειμένου να πετύχει έναν από τους βασικούς στόχους του Ελληνικού πειράματος. Φυσικά, χρειάστηκε και μια μεταλλαγμένη κυβέρνηση της Αριστεράς που την καθάρισε πρώτα από……
τα «επικίνδυνα» στοιχεία, αλλά και την πολύτιμη «τεχνογνωσία» των οικονομικών δολοφόνων του ΔΝΤ.
Από τη στιγμή που η κυβέρνηση Τσίπρα οπισθοχώρησε ατάκτως στις διαπραγματεύσεις, ήταν θέμα χρόνου να φτάσουμε σ’αυτό το σημείο. Όμως μεγάλη εντύπωση κάνει και το θράσος και η υποκρισία κάποιων από την αντιπολίτευση που μιλάνε για «ξεπούλημα», όταν οι ίδιοι συνέβαλαν τα μέγιστα, μέσα από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ώστε να οδηγηθεί η χώρα δεμένη χειροπόδαρα στα αρπακτικά που ετοιμάζονται για το πλιάτσικο του αιώνα. Πέρα από τα μεγάλα εγκλήματα που έδωσαν τη χαριστική βολή στο δημόσιο τομέα (π.χ. PSI και κούρεμα αποθεματικών), είναι αυτοί που υπέγραψαν την υπαγωγή στο Αγγλικό δίκαιο, εγκλωβίζοντας τη χώρα στη μέγγενη των δανειστών και των κερδοσκόπων.
Οι εγχώριοι νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν πρέπει να πάρουν όσκαρ υποκριτικής. Σκίζουν τα ιμάτιά τους μπροστά στις κάμερες και κόπτονται για το ξεπούλημα της πατρίδας, φορώντας τη μάσκα του πατριώτη, όταν οι ίδιοι είναι φανατικά ταγμένοι στην ιδιωτικοποίηση των πάντων, στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Όταν ακόμα και τώρα, οι ίδιοι υπονομεύουν κάθε απόπειρα αντίστασης ενάντια στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που ισοπέδωσε τη χώρα, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εγχώριας τραπεζομιντιακής δικτατορίας, η οποία δυστυχώς ακόμα έχει την εξουσία και κυβερνάει τη χώρα.
Έτσι, οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών, οι οικονομικοί δολοφόνοι του ΔΝΤ και το διευθυντήριο του Βερολίνου, απέχουν ελάχιστα από τους τελικούς στόχους του πειράματος:
  • Βασικός μισθός στα 300 ευρώ (κάτι που σε πολλές περιπτώσεις ήδη ισχύει στον ιδιωτικό τομέα)
  • Ολοκληρωτική διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων
  • Ολοκληρωτική διάλυση του κράτους πρόνοιας
  • Περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις
  • Εξολόθρευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Έτσι, αφού εξολοθρευτεί ο τομέας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελεί αγκάθι για τις πολυεθνικές, οι εργαζόμενοι-σκλάβοι με μισθούς πείνας θα χρησιμοποιηθούν προσωρινά μέχρι να αυτοματοποιηθεί πλήρως η παραγωγή. Μετά θα πεταχτούν σαν στειμμένες λεμονόκουπες. Είναι ακριβώς το μοντέλο που θέλουν να προωθήσουν οι νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο για την ολοκληρωτική κυριαρχία των νεο-Φεουδαρχών.
Η τεράστια υποκρισία των εγχώριων νεοφιλελεύθερων ταλιμπάν, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ψηφίζουν με κλειστά μάτιαόλες τις διατλαντικές συμφωνίες τύπου TTIP, οι οποίες είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τους στόχους του Ελληνικού πειράματος.
Η μόνη λύση, έστω και αν ο οικονομικός πόλεμος γίνει σφοδρότερος, βρίσκεται εκτός ευρωζώνης. Παρά το ότι τώρα τα πράγματα είναι δυσκολότερα, μακροπρόθεσμα η χώρα θα βρει το δρόμο της με εθνικό νόμισμα και θα απελευθερωθεί από την νεοφιλελεύθερη δικτατορία των δανειστών. Εξάλλου είναι σίγουρο ότι ακόμα και οι Γερμανοί έχουν προετοιμαστεί για μια πιθανή διάλυση του ευρώ, αφού γνωρίζουν ότι το τέρας που εξέθρεψαν μπορεί να καταρρεύσει από στιγμή σε στιγμή. Η Ελλάδα τι θα κάνει σε μια τέτοια περίπτωση; Θα περιμένει (μάταια) τον Ντράγκι να στείλει λεφτά με τα αεροπλάνα;
 tolimeri.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)