Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η κρατική περιουσία ρημάζει και η κυβέρνηση δίνει 68,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για ενοίκια (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Η κρατική περιουσία ρημάζει και η κυβέρνηση δίνει 68,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για ενοίκια  (ΕΓΓΡΑΦΑ)του Γιάννη Μητάκη - για το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ
Απίστευτα ποσά που ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σπαταλά το ελληνικό δημόσιο την ώρα που η κρατική περιουσία ρημάζει ανεκμετάλλευτη.
Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση της Αριστεράς που είχε υποσχεθεί το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών της χώρας περιορίζοντας τις περιττές σπατάλες τελικά επέλεξε τον δρόμο που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αντί να «κόψει» κρατικές δαπάνες επέλεξε να πετύχει τους μνημονιακούς στόχους ρίχνοντας εξ ολοκλήρου το βάρος στα συνήθη υποζύγια. Ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί και συνταξιούχοι κλήθηκαν για μια ακόμα φορά να πληρώσουν τα σπασμένα μιας κακής διαπραγμάτευσης.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης το Δημόσιο καταβάλει για την στέγαση Υπηρεσιών Κεντρικής Διοίκησης (περιλαμβάνει την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα Υπουργεία και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις καθώς και τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές) 5.710.696 ευρώ το μήνα ήτοι 68.528.352 ευρώ.

Δηλαδή, όσο ήταν η «μαύρη» τρύπα που για να καλυφθεί ζητήθηκε η αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ από 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Να σημειωθεί ότι μόνο το υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή η υπηρεσία που υποτίθεται είναι αρμόδια για το νοικοκύρεμα των δημόσιων ταμείων, πληρώνει 1.984.551 ευρώ το μήνα ήτοι 23.814.612 ευρώ το χρόνο την ώρα δεκάδες κρατικά ακίνητα – όπως το «Κεράνης» στον Πειραιά ή το ακίνητο στου Ρέντη - … αραχνιάζουν
2505eggr.jpg
2505eggr1.jpg
tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)