Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Δίκη Deutsche Bank: Αθωωτική η απόφαση του δικαστηρίου για τα στελέχη της τράπεζας

DEUTSCHE BANKΑθωωτική ήταν η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου για τον Γιούργκεν Φίτσεν, συμπρόεδρο της Deutsche Bank, δύο προκατόχων του (Γιόζεφ Άκερμαν και Ρολφ Μπρόιερ) και άλλους δύο πρώην κορυφαίους τραπεζίτες, που κατηγορούνταν για απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω, στο πλαίσιο της πολύκροτης δίκης της Deutsche Bank, που διήρκεσε περίπου έναν χρόνο. 

Η εισαγγελία του Μονάχου κατηγορεί τα πρώην και νυν στελέχη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας για απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω στην υπόθεση του αποθανόντος μεγιστάνα των γερμανικά ΜΜΕ Λέο Κιρχ. Όπως σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα της Deutsche Welle, οι πέντε τραπεζίτες κατηγορήθηκαν για ψευδείς καταθέσεις κατά τη διάρκεια δίκης το 2011, με απώτερο στόχο, κατά την εισαγγελία, να αποφύγουν την καταβολή αποζημίωσης στην υπόθεση χρεοκοπίας του ομίλου Κιρχ. Για τους Άκερμαν και Μπρόιερ η εισαγγελία είχε ζητήσει επιβολή πολυετών ποινών φυλάκισης, ενώ για τον Φίτσεν ποινή με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο.

Ο Κιρχ επέρριπτε στον Μπρόιερ και τη Deutsche Bank ευθύνες για την κατάρρευση του ομίλου του, με το επιχείρημα ότι σε μια τηλεοπτική συνέντευξη του 2002 ο πρώην πρόεδρος της DB είχε εκφραστεί αρνητικά για την πιστοληπτική ικανότητα του μιντιακού ομίλου.Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συνέντευξη ο Κιρχ είχε κηρύξει την πτώχευση της επιχείρησής του. Στις αρχές του 2014 οι κληρονόμοι του Κιρχ είχαν καταλήξει σε συμβιβασμό με τη γερμανική τράπεζα, η οποία και κατέβαλε αποζημίωση ύψους 925 εκατομμυρίων ευρώ. Η εισαγγελία του Μονάχου έκρινε όμως τότε ότι τα διευθυντικά στελέχη είχαν προχωρήσει σε ψευδείς καταθέσεις ενώπιον του δικαστηρίου και έτσι κίνησε τις νομικές διαδικασίες σε βάρος τους.

huffingtonpost.gr 

Σχόλιο ιστολογίου:
Γερμανική δικαιοσύνη και Γεμανικές απάτες, οι δάσκαλοι των πολιτικών προσώπων της χώρας. Μίζες, χρηματισμός, offshore και άλλα πολλά για να λαδώνονται και να φοροδιαφεύγουν οι άνθρωποι που ορκίστηκαν να υπηρετούν και να διαφυλάσσουν το Σύνταγμα της Ελλάδος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)