Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Πλυντήριο η Δικαιοσύνη - Ξέπλεναν ποινικές και αστικές ευθύνες επώνυμων και ισχυρών παραγόντων της οικονομικής ζωής!

Επιστολή-φωτιά του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Βατοπεδίου 2010, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Τσιρώνη

Αποτέλεσμα εικόνας για δικαιοσύνη τυφλή Εμπλέκονται δικαστές και Εισαγγελείς - Κουκούλωσαν το τεράστιο σκάνδαλο - Είναι η υπόθεση που έστειλε στο αρχείο η Εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη - Ανοίγουν τα στόματα - Πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους

 Φωτιές ανάβουν οι αποκαλύψεις οι οποίες περιέχονται στην επιστολή-βόμβα που έστειλε στις 9 Μαρτίου στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και στην πρό­εδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου το μέλος της Εξεταστικής και πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Βατοπεδίου 2010, βουλευτής τότε του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Τσιρώνης.
Οι αποκαλύψεις αφορούν την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία έσπευσε να θέσει στο αρχείο η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Και προ­φανώς μετά τις αποκαλύψεις αυτές η Εισαγγελέας είναι εκτεθειμένη... Διότι δεν μπορεί να υποστηρίζει ενυπόγραφα ο κ. Δημ. Τσιρώνης χωρίς να έχει ντοκουμέντα (στοιχεία που προέκυψαν από τη διαδικασία της Προανακριτικής Επιτροπής, το πόρισμα της οποίας δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν) ότι «η Δικαιοσύνη λειτούργησε ως πλυντήριο ξεπλύματος ποινικών και αστικών ευθυνών επώνυμων και ισχυρών παραγό­ντων της οικονομικής ζωής, αντί της αναζήτησης και του καταλογισμού των αντίστοιχων ευθυνών από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς»!


Και προλαβαίνοντας τυχόν όψιμους υπερασπιστές (με το αζημίωτο...), ο κ. Τσιρώνης προσθέτει:

Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων...

«Η Βουλή των Ελλήνων, μέσω της Εξεταστικής και της Προανακριτικής Επιτροπής του 2010 για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, έχει καταγράψει με σαφή και τεκμηριωμένο τρόπο, στα πορίσματα που εξέδωσαν, τα στοιχεία για την υπόθεση αυτή του συγκεκριμένου επιχει­ρηματία και το διαπραχθέν οικονομικό έ­γκλημα που τελέστηκε στην Ελλάδα μεταξύ 2006 και 2010, από τον ίδιο, τους συνεργάτες του, τις εταιρείες του ομίλου του και ισχυ-ρούς εφοπλιστικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες. Όλοι οι παραπάνω ισχυροί οικονομικοί παράγο­ντες που συνή­ργησαν και συμμετείχαν στην τέλεση του οικονομικού αυτού σκανδάλου είναι στο απυ-ρόβλητο και παραμένουν ατιμώρητοι μέχρι σήμερα». Αυτήν την... ασυλία (που δεν μπορεί να είναι τυχαία) καταγγέλλει με θάρ-ρος στην επιστολή του ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, επισημαίνοντας τις ευθύνες της Δικαιοσύνης:

«Η Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται στα υψηλά στρώματα της κοινωνίας, ενώ καθημερινά οδη­γούνται στο εδώλιο χιλιάδες βιοπαλαιστές για ασήμαντα αδικήματα. Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα». Και προσθέτει:

«Το πρόβλημα της Δικαιοσύνης σήμερα δεν είναι διαδικαστικό, όπως σκοπίμως κατά την άποψή μου εμφανίστηκε τελευταία, αλλά ουσιαστικό, ήτοι δεν αποδίδεται Δικαιοσύνη όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα».

Με αγωγές και μηνύσεις επιδιώκουν να φιμώσουν όποιον τολμήσει να μιλήσει!

Όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Δημήτρης Τσιρώνης, επειδή αρνείται να... συμβιβαστεί, έχει στοχοποιηθεί, όπως συμβαίνει με όποιον σέβεται τον εαυτό του και τιμά την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι πολίτες με την ψήφο τους. Έχει δεχθεί απειλές, μηνύσεις και αγωγές. Και το λέει ξεκάθαρα στην επιστολή του: «Οι ανωτέρω ισχυροί οικονομικοί παράγοντες, ωσάν να μην έφθανε το ιδιότυπο κα-θεστώς ατιμωρησίας και ασυλίας που απολα­μβάνουν, προκαλούν, απειλούν, χλευάζουν και διακωμωδούν σε Ελλάδα και Κύπρο κυβερνητικά στελέχη, θεσμικά όργανα των Κοινοβουλίων και των εποπτικών αρχών των δύο χωρών, καθώς και επίσημα πορίσματα αυτών, ενώ με εκατο-ντάδες μηνύσεις και αγωγές σέρνουν στα δικαστήρια επιδιώκοντας να φιμώσουν όποιον τολμήσει να ορθώσει ανάστημα και να αποκαλύψει στοιχεία που στρέφονται εις βάρος τους».

Κοινοβούλιο και δικαστικές αρχές έκαναν την... πάπια!

«Δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι και προσωπικά προσβεβλημένος από την προκλητική και απαξιωτική αντιμετώπιση των δύο πορισμάτων της Εξεταστικής και της Προανακριτικής Επιτροπής του 2010 από τον συγκεκριμένο μεγαλοεπιχει­ρηματία, καθώς και από την αγνόηση και μη αξιοποίησή τους μέχρι σήμερα από το Κοινοβούλιο και τις δικαστικές αρχές».

Ενώ στην Κύπρο...

Αντίθετα, στην Κύπρο οι θεσμοί λειτουργούν. Όπως σημειώνει στην επιστολή του, «για την υπόθεση αυτή κλήθηκα και κατέθεσα στις 18 Ιουνίου 2013 στην αντίστοιχη Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Είμαι στη διάθεσή σας

Ο κ. Τσιρώνης δηλώνει στον κ. Βούτση και στην κ. Χριστοδουλοπούλου: «Είμαι στη διάθεση τη δική σας, των μελών του Κοινοβουλίου και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με οποιο­νδήποτε τρόπο θεωρήσετε προσφορότερο για την αξιοποίηση των γνώσεων και των στοιχείων που διαθέτω για την εν λόγω υπόθεση».

***

Ο Ψυχάρης το 2010 το είχε αποκαλύψει, αλλά μετά...

Κατά σύμπτωση, από τη ναυαρχίδα του Ψυχάρη είχε ξεκινήσει η δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου με το Βατοπέδι. «Στο μικροσκόπιο τα δάνεια της Marfin στο Βατοπέδι» είχε τίτλο το «Βήμα» στο φύλλο της 18ης Ιουλίου 2010. Και στο κείμενο σημείωνε: «Ελέγξετε τα δάνεια της Marfin Bank προς την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, τις χρηματιστηριακές συναλλαγές των offshore της Μονής, καθώς και αυτές που σχετίζονται με την αγορά μετοχών του ΟΤΕ, αλλά και άλλων εταιρειών, που ανήκουν στον όμιλο MIG, συμφερόντων του κ. Α. Βγενόπουλου!». Η είδηση εστιαζόταν σε τρία «έγγραφα-φωτιά», κατά τη διατύπωση της εφημερίδας, της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, που ο τότε πρόεδρός της Μανώλης Όθωνας (και νυν στενός συνεργάτης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά) έστελνε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο υπουργείο Οικονομικών.

Από αυτά και η αποκάλυψη: «τριάντα εκατομμύρια ευρώ από το δάνειο της Marfin προς τη Μονή χρησιμοποιήθηκαν για αγορές μετοχών του ΟΤΕ». Το δημοσίευμα είχε προκαλέσει τότε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, έπειτα από εντολή τής τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρω­τοδικών Αθήνας και νυν προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Η συνέχεια της υπόθεσης γράφτηκε, όμως, από τον βουλευτή που διαδέχθηκε τον Μ. Όθωνα στην προεδρία της Προανακριτικής, τον Δημήτρη Τσιρώνη, στη με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου 2010 επιστολή του προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γιώργο Καλαμίδα: «Η διερεύνηση του σκανδάλου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης… αποκάλυψε ένα παράπλευρο οικονομικό και χρηματιστηριακό σκάνδαλο, με επίκεντρο τον επιχειρηματικό όμιλο (MIG) και τις συνδεδεμένες τράπεζες του ομίλου Marfin, με πιθανές απρόβλεπτες συνέπειες για τη σταθερότητα του ελληνικού και κυπριακού τραπεζικού συστήματος και τα συμφέροντα των καταθετών και των επενδυτών».

Στην τότε επιστολή Τσιρώνη σημειώνεται: «Η Μονή Βατοπεδίου έλαβε από τη Marfin δάνεια συνολικού ύψους 157 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων 115 εκατομμύρια ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματιστηριακή στήριξη των μετοχών της MIG και των θυγατρικών της, μέσω των κυπριακών εταιρειών Rassadel και Madeus του Κύπριου επενδυτικού συμβούλου Άθου Κοι­ρανίδη». Επί τριετία, οι με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες υποθέσεις Εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος ερευνούσαν τις επίμαχες δανειοδοτήσεις, νομικός παράγων που έχει γνώση της δικογραφίας έλεγε, δε, σε κατ’ ιδίαν συνομιλία ότι «η υπόθεση αυτή είναι η μεγαλύτερη της 10ετίας, μπροστά της άλλες υποθέσεις, όπως αυτή των εξοπλιστικών, δείχνουν… νάνοι». Την υπόθεση αυτή έθεσε στο αρχείο η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, με τη γνωστή συνέχεια…

Και ο Σηφουνάκης έχει στοιχεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης έχει προσωπική εμπειρία για το θέμα Βγενόπουλου από τη θητεία του στη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Σεπτέμβριο του 2010. Σε αυτόν υπαγόταν τότε η Ολυμπιακή Αεροπορία, που την είχε πάρει ο Βγενόπουλος. 

paron.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)