Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Δίνουν άλλο ένα 3% του Ελληνικού ΑΕΠ για να μείνουμε στο ευρώ!


greece.pngΈρχονται νέοι σκληροί φόροι γιατί πρέπει να πληρώσουμε εκ νέου τέλη παραμονής στο ευρώ!
Βαριά φορολογικά μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 3% του ΑΕΠ, ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση Τσιπρα προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 15 Απριλίου και να ικανοποιήσει του δανειστές και το εγχώριο κατεστημένο.
Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν τις τελευταίες ώρες, το κόστος παραμονής στο ευρώ αυτή την φορά αντιστοιχεί στο 3% του Ελληνικού ΑΕΠ.  Μάλιστα κυβερνητικές πηγές πανηγυρίζουν γιατί αρχικά η ………


Κομισιόν -ζητούσε ούτε λίγο ούτε πολύ-  το 4,5%, του ελληνικού ΑΕΠ.
Πάντως λόγω της συνθηκολόγηση Τσιπρα μετά τη ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τα αυξημένα τέλη  παραμονής με τα ήδη μειωμένα εισοδήματά τους.  Όλα αυτά «μεταφράζονται» με την λήψη των παρακάτω μέτρων τα οποία δεν αποκλείεται να…αυγατίσουν, δεδομένου ότι  ότι το κόστος παραμονής  στο ευρώ αυξάνει μήνα με τον μήνα τα τελευταία 7  Μνημονιακά χρόνια.
Ειδικότερα:
  • Εξίσωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης με τη βενζίνη, μέτρο που υπολογίζεται ότι θα αποφέρει έσοδα ύψους 400 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, εξετάζεται η αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων που θα οδηγήσουν σε αύξηση της λιανικής τιμής της βενζίνης, του ντίζελ κίνησης, του υγραερίου κίνησης και πιθανότατα του φυσικού αερίου κίνησης. Όλα τα έσοδα θα θεωρηθούν πλεόνασμα και θα πάνε στους δανειστές.
  • Σχεδιάζονται αλλαγές στη φορολόγηση της απόκτησης ΙΧ, με παρεμβάσεις στον τρόπο υπολογισμού του τέλους ταξινόμησης. Το τέλος θα υπολογίζεται κατά κύριο λόγο με βάση την αξία του οχήματος και λιγότερο με βάση τον κυβισμό. Ακόμη στο χώρο του αυτοκινήτου, τα σενάρια κάνουν λόγο για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, μέσω της δημιουργίας ενός μίγματος που θα αυξήσει τα έσοδα  για τους δανειστές.
  • Αύξηση της ειδικής φορολόγησης και της επιβολής νέων «χαρατσιών” στις τηλεπικοινωνίες και ενδεχομένως στη συνδρομητική τηλεόραση στην οποία δεν έχει ακόμη επιβληθεί ειδικό τέλος. Όλα τα έσοδα θα θεωρηθούν πλεόνασμα και θα πάνε στους δανειστές.
  • Αύξηση των εσόδων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ κατά περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ  με τη μείωση του αφορολόγητου ποσού ώστε να πιαστούν περισσότεροι στην τσιμπίδα . Στην πράξη, αντί να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και να αντικατασταθεί από έναν άλλο πιο δίκαιο φόρο, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, ο ΕΝΦΙΑ παραμένει και γίνεται ακόμη πιο  βαρύς. Είναι γύρω στο 80%-85%. Επομένως και για το 2016, ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν καταργείται όπως προεκλογικά διατυμπάνιζε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά παραμένει στο ύψος του, με επιμέρους αλλαγές κυρίως στον συμπληρωματικό φόρο.
Όλα τα έσοδα θα θεωρηθούν πλεόνασμα και θα πάνε στους δανειστές. Να σημειωθεί ότι όταν αυξηθεί εκ νέου του κόστους παραμονής  θα οδηγηθούμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων.

Από pap-net

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλά παρουσιασμένες οι θλιβερές διαπιστώσεις. Ωστόσο, δεν είμαι σε θέση να καταλάβω το εξής: Ο κόσμος είναι πολύ δυσαρεστημένος με τις περικοπές, τις αυξήσεις φόρων, την έλλειψη ρευστότητας κλπ. Τι διέξοδο, όμως, προτείνεται; Γιατί, αν εξακολουθούμε να είμαστε προσκολλημένοι στο ευρώ, και να ατενίζουμε το εθνικό μας νόμισμα ως Αρμαγεδδών, διέξοδος δεν υπάρχει και συνεπώς θα πρέπει να υφιστάμεθα και αυτά και όλα τα πολλά, τα αναμενόμενα και τα χειρότερα χωρίς αντίδραση, εφόσον αυτή είναι η επιλογή μας. Με το ευρώ, δεν υπάρχει βελτίωση ούτε σε 50 χρόνια από σήμερα. Ωστόσο, όσο και αν είναι παράλογη η επιλογή των πολλών, δημοκρατία υποτίθεται ότι έχουμε και συνεπώς θα γίνει σεβαστή η επιλογή τους. Διαμαρτυρία, όμως, δεν είναι λογικό να υπάρχει. Απλώς, για να καταλαβαίνουμε τι θέλουμε και προς που βαδίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)