Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Πως η Γερμανία κερδίζει με εξαγωγές στις ΗΠΑ μέσα στην κρίση!!

Σχόλιο ιστολογίου:
η επιβολή της πολιτικής λιτότητας από την Γερμανία σε όλη την Ευρώπη, επέφερε σχεδόν την εξίσωση του Ευρώ με το δολάριο. Έτσι τα Γερμανικά προϊόντα έγιναν πιο ανταγωνιστικά στις ΗΠΑ, βρίσκοντας νέες αγορές από αυτές που έχει κορεσθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τελικά η κρίση ήταν ακόμα πιο ωφέλιμη στην Γερμανία, όχι μόνο από την αισχροκερδεία της με τους υπέρογκους τόκους των δανείων στην Ελλάδα, αλλά και από το εμπόριο στις ΗΠΑ.    

Οι ΗΠΑ έγιναν η πρώτη εξαγωγική αγορά για τα γερμανικά προϊόντα το 2015.

Είναι η πρώτη φορά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 50 χρόνια, στο οποίο η Γαλλία δεν είναι πλέον ο σημαντικότερος και μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας.

Οι ΗΠΑ έγιναν ο πρώτος προορισμός των γερμανικών εξαγωγών κατά
το 2015, ξεπερνώντας τη Γαλλία, για πρώτη φορά από το 1961, με δεδομένη τη θετική τάση ανάπτυξης που κατέγραψε η αμερικανική οικονομία, αλλά και ένα πιο αδύνατο συναλλαγματικά ευρώ, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, στη Γερμανία.

Οι γερμανικές εξαγωγές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 19% στα 114 δισ ευρώ ( 127 δισ δολάρια) το 2015 συγκρινόμενες με μία αύξηση των εξαγωγών προς τη Γαλλία, κατά 2,5% στα 103 δισ ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 50 χρόνια, στο οποίο η Γαλλία δεν είναι πλέον ο σημαντικότερος και μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας. Οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η εικόνα αυτή, δεν πρόκειται ν' αλλάξει στο άμεσο μέλλον. “Πρόκειται για μακρόχρονη τάση,” δηλώνει ο Σίμον Γιούνκερ, ειδικός αναλυτής στο οικονομικό ινστιτούτο DIW.

Πηγή:  bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)