Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ανεργία, οικονομία και μετανάστευση τα σημαντικότερα προβλήματα των Ελλήνων

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
Οι Έλληνες ιεραρχούν ως κορυφαίο εθνικό πρόβλημα την ανεργία (55%) και τη δυσμενή κατάσταση της οικονομίας (45%), ενώ ως μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση θεωρούν τις υψηλές μεταναστευτικές ροές (52%).
Η ανεργία, η οικονομία και η μετανάστευση είναι τα σημαντικότερα προβλήματα των Ελλήνων, σύμφωνα με στοιχεία του νέου ευρωβαρόμετρου για την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, οι Έλληνες ιεραρχούν ως κορυφαίο εθνικό πρόβλημα την ανεργία (55%) και τη δυσμενή κατάσταση της οικονομίας (45%), ενώ ως μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση θεωρούν τις υψηλές μεταναστευτικές ροές (52%).
Παράλληλα, οι Έλληνες είναι οι πιο απαισιόδοξοι μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών, καθώς το 45% αναμένει επιδείνωση της ζωής του, ενώ το συντριπτικό 92% δηλώνει ότι η ποιότητα της ζωής του έχει υποτιμηθεί.
Ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά δυσπιστίας προς τους εγχώριος και ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς το 81% δηλώνει δύσπιστο ως προς την Ε.Ε., το 71% προς το Ευρωκοινοβούλιο, το 75% προς την Κομισιόν και το 78% προς την ΕΚΤ.
Σε εθνικό επίπεδο, το 92% αποδοκιμάζει τα πολιτικά κόμματα, το 83% τη Βουλή, το 82% την κυβέρνηση και το 82% τις τοπικές ή περιφερειακές αρχές. Το αντίστοιχο ποσοστό δυσπιστίας προς τα ΜΜΕ ανέρχεται έως και το 80%.
Στο ζήτημα της μετανάστευσης, η πλειοψηφία των Ελλήνων (85%) θεωρεί ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να βοηθήσει τους πρόσφυγες – μετανάστες. Μάλιστα, πρόκειται για το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 28 κρατών – μελών.
Τέλος, σε ποσοστό 70%, οι Έλληνες τάσσονται υπέρ του ευρώ και της Ευρωζώνης, ποσοστό το οποίο είναι αυξημένο κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες έναντι της προηγούμενης μέτρησης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)