Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ

Αφού συμβαίνει αυτό, γιατί δέχεται τόσους πολλούς οικονομικούς μετανάστες από χώρες που λαμβάνουν αυτήν την βοήθεια;

Τώρα γίνεται λόγος για τη δοθούν κάποια από αυτά τα χρήματα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, καθώς την άνοιξη, με την βελτίωση του καιρού, εκτιμάται ότι θα έρθουν πολύ περισσότερα από το ένα εκατομμύριο άτομα που ήρθαν πέρυσι στην γηραιά ήπειρο.


Οι ΜΚΟ λένε ότι κάτι τέτοιο είναι κοντόφθαλμο. Αν μειωθούν τα χρήματα για την αναπτυξιακή βοήθεια των αναπτυσσόμενων χωρών, θα έρθουν πιο πολλοί οικονομικοί μετανάστες, που ήδη ξεπερνούν σε αριθμό τους Σύρους πρόσφυγες.

Πως πρέπει η ΕΕ να αντιμετωπίσει και τις δύο κρίσεις, στην Ευρώπη και τον αναπτυσσόμενο κόσμο; Και πως θα πληρώσει για αυτά, όταν τόσο οι εθνικοί προϋπολογισμός όσο και ο κοινοτικός είναι ήδη πολύ σφιχτοί;

Για να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, καλεσμένοι του Κρις Μπερνς στην εκπομπή «The Network» είναι – ο Νιρζ Ντέβα, Βρετανός ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης, μέλος της Συμμαχίας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών – ο Ενρίκε Μπάνζε, βοηθός γενικός γραμματέας για την Αναπτυξιακή Χρηματοδότηση στην Ομάδα Κρατών Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού Ωκεανού – και ο Γιουτζένιο Ραμπόσι, περιφερειακός διευθυντής της ΕΕ για τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Δείτε την ενδιαφέρουσα συζήτηση στο βίντεο…

dynati-ellada.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)