Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Η υπερθέρμανση του πλανήτη χτυπά τις ΗΠΑ ....

Δέκα νεκροί και πάνω από 9.000 ματαιώσεις πτήσεων από τη φονική χιονοθύελλα στις ΗΠΑ

Σε 10 Πολιτείες

 
Τουλάχιστον δέκα θάνατοι αποδίδονται στην φονική χιονοθύελλα που πλήττει τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Η χιονοθύελλα, που έφτασε χθες το απόγευμα, υποχρέωσε τους κυβερνήτες τουλάχιστον 10 Πολιτειών (Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Ντέλαγουερ, Νιού Τζέρζι, Δυτική Βιρτζίνια, Τενεσί και Κεντάκι) να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το CNN, τα αεροδρόμια στην Ουάσινγκτον καθώς και σε γειτονικές Πολιτείες, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, παραμένουν κλειστά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Πάνω από 9.000 πτήσεις ακυρώθηκαν.
Οπως αναφέρει το BBC, από περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι σε 13 πολιτείες έχει ζητηθεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς τα μέτωπα της κακοκαιρίας κινούνται βορειότερα.

Σύμφωνα με τους New York Times, πέντε θάνατοι εξαιτίας της κακοκαιρίας είχαν σημειωθεί έως χθες το βράδυ στη Βόρεια Καρολίνα, ένας στη Βιρτζίνια, ένας στο Κεντάκι και δύο στο Τενεσί.

«Snowzilla»
Η καταιγίδα Τζόνας, ονομάστηκε από τη «Washington Post» «Snowzilla».

Το ύψος του χιονιού ενδέχεται να ξεπεράσει τα 60 εκατοστά σε ορισμένες περιοχές, μεταξύ αυτών τη Βαλτιμόρη και την Ουάσινγκτον», διευκρινίζουν οι επιστήμονες.

Στην Ουάσιγκτον οι δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν από το μεσημέρι έπειτα από απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ανάλογες αποφάσεις έλαβαν οι αρχές σε σε άλλες πολιτείες όπως το Κεντάκι.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο συνέστησε τους Νεοϋορκέζους να μη χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας και να εξέρχονται από τα σπίτια του όσο το δυνατόν λιγότερο.


Ήδη, υπάρχουν ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ. 

tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)