Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Το Μαξίμου είχε προσλάβει Γερμανούς συμβούλους την περασμένη Ανοιξη! ... για το ξεπούλημα της χώρας και το νέο Μνημόνιο.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ GOETZPARTNERS

Το Μαξίμου είχε προσλάβει Γερμανούς συμβούλους την περασμένη Ανοιξη!

Εταιρία Γερμανών συμβούλων είχαν προσλάβει την περασμένη άνοιξη οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης και τους παρείχε τεχνογνωσία για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» πρόκειται για την εταιρία GoetzPartners.

Oι γερμανοί έκαναν την συγκεκριμένη πρόταση να χρησιμοποιηθεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ως όχημα για την προσέλκυση επενδύσεων.
Όπως δήλωσαν στον ανταποκριτή της εφημερίδας στη Γερμανία πηγές της
εταιρίας, η επαφή με τους Γερμανούς είχε γίνει μέσω ανθρώπου που άνηκε στον στενό κύκλο του κυρίου Τσίπρα που γνώριζε την εταιρία και τις στενές διασυνδέσεις της με Κυβερνητικούς, πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του Βερολίνου.
Η επαφή με τους Γερμανούς είχε γίνει μέσω ανθρώπου που ανήκε στον στενό κύκλο του πρωθυπουργού και γνώριζε την εταιρεία, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η εκτίμηση των Γερμανών μάνατζερ ήταν ότι με το κοινό νόμισμα δεν υπήρχε καμία πιθανότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας χωρίς ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα. Το κλειδί θα ήταν το Ταμείο Καταπιστευτικής Διαχείρισης, όπως το γερμανικό Τρόικχαντ, που θα διαχειριζόταν το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, με τα έσοδα από αυτές να χρησιμοποιούνται για την έκδοση ομολόγου και την προσέλκυση κεφαλαίων από ιδιώτες.

Οι Γερμανοί μάνατζερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διασφάλιζαν επαφές με κορυφαίους βιομηχανικούς ομίλους, έτοιμους να επενδύσουν δισεκατομμύρια στην Ελλάδα, ενώ διαβεβαίωναν τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών ότι η πρόταση θα γίνει δεκτή από την πολιτική ηγεσία του Βερολίνου.
Ο κ. Τσίπρας τελικά δεν έθεσε την πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο. Οχι επειδή φοβόταν την απόρριψη της αριστερής πτέρυγας- σημειώνει η εφημερίδα- καθώς οι Γερμανοί μάνατζερ μιλούσαν  με «ανοιχτά χαρτιά» και ευκολότερα με υπουργούς όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Νάντια Βαλαβάνη, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Πιθανότερος λόγος είναι, συνεχίζουν τα «Νέα», να έκρινε ο πρωθυπουργός ότι πολιτικά δεν μπορούσε σε εκείνη τη φάση να παρουσιάσει ως δική του μία πρόταση με την οποία θα συμφωνούσαν η Ανγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής προσπάθησε να διαψεύσει το δημοσίευμα λέγοντας «πως επειδή το γράφουν δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια».


«Δημιουργείται θέμα αν την περίοδο που ο κος Τσίπρας μας κατηγορούσε ως Γερμανοτσολιάδες πλήρωνε με χρήματα του ελληνικού λαού γερμανούς συμβούλους», είπε στο σταθμό μας ο Άδωνις Γεωργιάδης. 


imerisia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)