Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

7 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΓΚΕΝ!!!

Γι αυτό μοιραζόμαστε μαζί σας την παρακάτω λίστα, με τους εφτά λόγους που αυτή η «καταστροφή» είναι κωμική, τόσο στις διαστάσεις όσο και στην ουσία της.
1. Γιατί η Κομισιόν έχει απωλέσει κάθε ίχνος σοβαρότητας. Πράγματι, παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις της Κομισιόν τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε:
21/01/2016 : Κομισιόν: «Aφήνουμε την Αθήνα να κάνει διαρροές, εμείς μιλάμε μόνο με επίσημα κανάλια», αναφερόμενη στην πορεία των μεταρρυθμίσεων, αλλά τουλάχιστον μας εξηγεί πώς λειτουργεί.
22/01/2016 : Κομισιόν: Κανένα σχέδιο για αποπομπή της Ελλάδας από τη Σένγκεν
24/01/2016 : Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν αντίθετη στα περί αποπομπής από τη Σένγκεν
25/01/2016 : Κομισιόν: Δεν μπορούμε να διώξουμε την Ελλάδα από τη Σένγκεν
25/01/2016 : Κατηγορηματική η Κομισιόν: Κανένα σχέδιο για αποπομπή της Ελλάδας από τη Σένγκεν
. . .
27/01/2016 : Κομισιόν: Ευθεία απειλή για έξοδο από τη Σένγκεν. Τρεις μήνες προθεσμία στην Ελλάδα
Ελάτε παραδεχτείτε το, είναι αστείο
2. Γιατί αν το φέρει η μοίρα, θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα πάρει Νόμπελ Ειρήνης για τον ίδιο λόγο που εκδιωχθήκαμε από έναν διεθνή συνασπισμό.
Greek islanders to be nominated for Nobel peace prize | World news | The Guardian 2016-01-27 20-55-12
3. Γιατί η Ευρώπη αφήνει τη Χρυσοί Αβγί άνεργη. Αν πιστέψουμε τον κ. Μουζάλα, σύμφωνα με τον οποίο κάποιος υπουργός ζήτησε να «σπρώχνουμε» πίσω προς την Τουρκία τις βάρκες των προσφύγων, αφήνοντάς τους δηλαδή να πνιγούν στο Αιγαίο, φαίνεται δικαιολογημένη και η αντίδραση του μαχαιροβγάλτη Ηλία, ο οποίος αγωνιά για το επαγγελματικό του μέλλον…
roflbot2
4. Γιατί η Ελλάδα δεν έχει χερσαία σύνορα με άλλη χώρα της Σένγκεν. Η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την οποία συνορεύει είναι η Βουλγαρία, και αυτή ελπίζει να μπει στη Σένγκεν το 2017. Και δεδομένου πως οι Ευρωπαίοι δε φοβούνται τις ατελείωτες προσφυγικές ροές που συνωστίζονται στα αεροδρόμιά τους, μπορούμε ανοιχτά να μιλάμε για ένα ορόσημο γελοιότητας το οποίο κατάφερε να σημαδέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συμφωνία Σένγκεν - Βικιπαίδεια 2016-01-27 21-33-27
5. Γιατί μάθαμε τι πρέπει να φοβόμαστε. Χάρη στο Πρώτο Θέμα, μάθαμε πως αν βγούμε από τη Σένγκεν, χαθήκαμε, μιας και θα χάσουμε τα αναρίθμητα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουμε τώρα. Συγκεκριμένα, εντός Σένγκεν:
  • Δεν προβλέπεται αναμονή σε αεροδρόμια ή σε θαλάσσια και χερσαία σύνορα
  • Συνοριοφύλακες μιας χώρας μπορούν να αποσπώνται σε άλλη χώρα στο πλαίσιο κοινών επιχειρήσεων
  • Υπάρχει βελτιωμένη συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών
6. Γιατί θα είμαστε πιο ασφαλείς. Αν όσα λέει το Πρώτο Θέμα παραπάνω αληθεύουν, ενδέχετει η αναμονή στα αεροδρόμια και στα σύνορα, να αποθαρρύνει επίδοξους ευρωπαίους τζιχαντιστές σαν αυτούς που αιματοκύλισαν το Παρίσι, από το να έρθουν στην Ελλάδα και να στήσουν ένα νέο Μπατακλάν.
12241570_1550140448609341_6914501101601654287_n
7. Γιατί μάλλον οι Έλληνες χέστηκαν για τη Σένγκεν. Δεν είναι περίεργο άλλωστε, δεδομένου πως 6 μήνες πριν, με 61%, σχεδόν ψήφισαν να φύγουν από την ΕΕ. Άσχετο που κανένας δεν τους έδωσε σημασία. Με παρόμοιο μάλλον σκεπτικό, αδιαφορούν αν θα χρειάζονται διαβατήριο για να συνεχίσουν τα συχνά (sic) τους ταξίδια στο εξωτερικό.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)