Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

1,5 εκ. το μήνα κοστίζουν οι συνταξιούχοι βουλευτές


1,5 εκ. το μήνα κοστίζουν οι συνταξιούχοι βουλευτέςΣτα 2.100 ευρώ μεικτά ανέρχεται κατά μέσο όρο η μέση μηνιαία σύνταξη κάθε βουλευτή, επιβαρύνοντας το δημόσιο με 1.595.114 ευρώ μηνιαίως, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης ενώ οι δικαιούχοι βουλευτικής σύνταξης (βουλευτές και δικαιούχοι) είναι συνολικά 753.
Σύμφωνα με την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, σε ερώτηση του Ηλία Κασιδιάρη, η μείωση που έχουν υποστεί οι βουλευτικές
συντάξεις αγγίζει το 60%, μετά και την εφαρμογή από 1/1/2013 των διατάξεων του νόμου 4093/2012, ο οποίος προβλέπει περικοπές κατά 20% εφόσον ο συνταξιούχος λαμβάνει και δεύτερη σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα ή κατά 30% εφόσον λαμβάνει και τρίτη σύνταξη.

Από την απάντηση Χουλιαράκη συνάγεται πως όσοι αποκτούν την ιδιότητα του βουλευτή από τις 12/11/2012 και μετά δεν έχουν δικαίωμα σύνταξης. «Από 1/1/2013 όσα ισχύουν για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου και αφορούν την περικοπή της σύνταξης (κατά 70%) ή της αναστολή της καταβολής της, εφόσον ο συνταξιούχους εργάζεται στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, έχουν εφαρμογή και για τους συνταξιούχους βουλευτές. Δηλαδή εάν ο συνταξιούχος βουλευτής εργάζεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η σύνταξή του θα περικοπεί κατά 70% ή εάν συνταξιούχος π.χ. μέλος ΔΕΠ, έχει εκλεγεί Βουλευτής πριν την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου 4093/2012, τότε θα πρέπει να ανασταλεί η σύνταξη που λαμβάνει από το Δημόσιο ως μέλος ΔΕΠ», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

tilegrafima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)