Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Και με την "βούλα" του νόμου παραπληροφορούν, τρομοκρατούν, κατασκευάζουν "ειδήσεις" τα ΜΜΕ

Του Γ. Γ.

Το διαβάζουμε σε μονόστηλο αλλά έχει την σημασία του να το αναφέρουμε.  Ολοι θυμόμαστε την άθλια προπαγάνδα και προσπάθεια επηρεασμού της λεγόμενης κοινής γνώμης, που προηγήθηκε από τις ερπύστριες της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ στο προηγούμενο δημοψήφισμα.
Οι βαρόνοι των ΜΜΕ, κατασκεύασαν ειδήσεις σερβίρισαν τρομολαγνικά σενάρια,  επιστράτευσαν «μούμιες», πολιτικά πτώματα, ότι τέλος πάντων θεωρούσαν πρόσφορο για να επικρατήσει το «ΝΑΙ». Το ότι όλη αυτή η μεθόδευση τους γύρισε μπούμερανκ είναι άλλη ιστορία.


Μπροστά σ’ αυτό το σκηνικό κάποιοι πολίτες αντέδρασαν. Κατέθεσαν στην εισαγγελία Αθήνας συγκεκριμένες έγγραφες καταγγελίες ισχυριζόμενοι ότι από τα ΜΜΕ έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως: απόπειρα επηρεασμού ψηφοφόρων και απόπειρα νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος. Ζητούσαν την ποινική δίωξη των ΜΜΕ γιατί σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία και  συγκεκριμένα το άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει κακουργηματική δίωξη σε αυτούς που προσπαθούν νόθευση της εκλογικής βούλησης.
Ογκώδης ο φάκελος που κατέθεσαν στην εισαγγελία και στον οποίο αναφέρονται εκατοντάδες περιπτώσεις δημοσιογράφων και τηλεπαρουσιαστών οι οποίοι προσπαθούσαν να χειραγωγήσουν το εκλογικό σώμα.

Τι αποτέλεσμα είχε απ’ την αστική δικαιοσύνη αυτή η ενέργεια των πολιτών το βλέπουμε στην παρακάτω είδηση:


Στο αρχείο οδηγείται η δικογραφία για τις καταγγελίες που αφορούσαν τη στάση τηλεοπτικών σταθμών και άλλων μέσων ενημέρωσης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για το δημοψήφισμα.
Ο εισαγγελέας Κ. Δεληδήμος, που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο το ενδεχόμενο διάπραξης αδικήματος όπως αυτό που αφορά “παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας”, κρίνει πως ο φάκελος πρέπει να αρχειοθετηθεί, καθώς οποιαδήποτε άλλη ποινική ενέργεια θα συνιστούσε παρέμβαση στην ανεξάρτητη λειτουργία του Τύπου.
Ο εισαγγελικός λειτουργός εξέτασε μάρτυρες και αξιολόγησε το υλικό της δικογραφίας και κρίνει τελικά πως «οποιαδήποτε παρέμβαση στην ενημέρωση θα συνιστούσε παραβίαση των άρθρων 2, 5 και 14 του Συντάγματος (περί προσωπικής ελευθερίας και ελευθερίας του Τύπου, κ.λπ.) καθώς και του άρθρου 10 της ΕΣΔΑ».

Φυσικά για εμάς ήταν αναμενόμενο αυτό το αποτέλεσμα. Στην «Δημοκρατία» του ΔΟΛ, του Αλαφούζου, του Μπόμπολα, οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα συνιστούσε … παρεκτροπή.
Ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ο Πρετεντεράκος καθώς και ο υπόλοιπος δημοσιοκαφρικός συμφερτός τους μπορούν να συνεχίζουν να ρίχνουν τις στροφές τους στην πίστα της παραπληροφόρησης και στους χαβάδες της αστικής δικαιοσύνης. γλεντώντας το "δούλεμα" που κάνουν σε αναγνώστες και τηλεθεατές, που τους εξασφαλίζει όμως "χοντρό μπαγιόκο" από τα αφεντικά τους.

Ε, μόνο η Γεροβασίλη θα μας δείχνει τις χορευτικές της επιδόσεις στο  «γεννήθηκα για την καταστροφή»;

giorgis

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)