Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ο Σόιμπλε υποβιβάζει τις ελληνικές προσπάθειες στο προσφυγικό για να προωθήσει τον ευρω-στρατό

ΣόιμπλεΗ Ελλάδα παραβιάζει εδώ και χρόνια τους κανόνες του Δουβλίνου, καθώς δεν συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες με τον ορθό τρόπο σε ό, τι αφορά το θέμα του ασύλου, υποστηρίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή που έδωσε στη… φιλόξενη στις ιδέες του κατά της Ελλάδας, Bild.
Σε ερώτηση εάν είναι ευτυχής που η Ελλάδα παραμένει μέλος της ευρωζώνης, με δεδομένο ότι η χώρα μας παίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση των ευρωπαϊκών συνόρων και την καταγραφή και μετεγκατάσταση των προσφύγων, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών
σχολιάζει ότι τα δυο ζητήματα δεν σχετίζονται, καθώς η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων είναι καθήκον όλων των ευρωπαϊκών κρατών.
«Οι Έλληνες δεν πρέπει να κατηγορούν μόνο τους άλλους για τα προβλήματά τους, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουν τι μπορούν και οι ίδιοι να κάνουν καλύτερα», τονίζει ο Σόιμπλε, που δείχνει να μην έχει θορυβηθεί καθόλου από την παγκόσμια κατακραυγή μετά τον εκβιασμό του καλοκαιριού προς την Ελλάδα.
Αντίθετα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται πιο ελαστικός με τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι «αλληλεγγύη δεν σημαίνει ότι θα πρέπει ο ένας να προσβάλει τον άλλο. Και τα κράτη της Ανατ. Ευρώπης θα πρέπει να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, αλλά φυσικά λιγότερους απ' ότι η Γερμανία».
Υπενθυμίζεται πως η Γερμανία και ορισμένα από τα κράτη της ανατολικής Ευρώπης, όπως η Σλοβακία κι η Τσεχία, εκβίασαν την Ελλάδα με έξοδο από τη ζώνη Σένγκεν αν δε «συμμορφωνόταν» με τις υποδείξεις τους για μεγαλύτερη εμπλοκή της Frontex στη φύλαξη των συνόρων μας.

Θέλει αύξηση στρατιωτικών δαπανών
Στη συνέντευξή του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάσσεται υπέρ της αύξησης των αμυντικών δαπανών για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., στα πλαίσια αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος, υπογραμμίζοντας ότι:
«Θα πρέπει να δαπανήσουμε περισσότερα κεφάλαια για την ενίσχυση των κοινών, αμυντικών σχεδίων της Ευρώπης. Απώτερος στόχος θα είναι η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού. Τα χρήματα που ξοδεύουμε για την ύπαρξη 28 ενόπλων δυνάμεων στην ΕΕ θα ήταν πιο αποτελεσματικά εάν τα χρησιμοποιούσαμε από κοινού.
Για τη Γερμανία αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε περισσότερο τις εξωτερικές μας δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας», κατέληξε ο Σόιμπλε.

koutipandoras.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)