Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ κάνει η Τουρκία

Αποτέλεσμα εικόνας για δουλεμπόριοΠαυλόπουλος: Φεύγουν με την ανοχή, αν όχι παρότρυνση, των τουρκικών αρχών οι βάρκες

 Το υπουργείο Άμυνας έχει στα χέρια του όλα τα ντοκουμέντα για το πώς γίνεται η διακίνηση των προσφύγων προς τα ελληνικά νησιά

 Σε άγριο δουλεμπόριο επιδίδεται τους τελευταίους μήνες η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη τους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφτάνουν στα παράλιά της προκειμένου να εξυπηρετήσει τα πάσης φύσεως σχέδιά της.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το «ΠΑΡΟΝ», στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας έχουν περιέλθει αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα που
αποδεικνύουν το βρώμικο παιχνίδι που παίζει η γειτονική χώρα. Έχει ακόμη στην κατοχή του στοιχεία για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι αρχές της γειτονικής χώρας (Αστυνομία, Λιμενικό κ.ά.), που αντί να ανακόπτουν και να ελέγχουν τις προσφυγικές ροές τις ενθαρρύνουν ποικιλοτρόπως. Με την ανοχή τους ή και την εποπτεία τους, οι κατά τόπους διακινητές φορτώνουν σε σαπιοκάραβα τους μετανάστες και τους μεταφέρουν σε κάποιο από τα πλησιέστερα ελληνικά νησιά.

Και όλα αυτά, φυσικά, στο πλαίσιο του σχεδίου που έχει θέσει σε εφαρμογή η ηγεσία της Άγκυρας αφενός για να δημιουργήσει συνθήκες χάους στην Ελλάδα και να βάλει πόδι πιο βαθιά στο Αιγαίο και αφετέρου για να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτώντας αλλαγή πλεύσης στο ζήτημα των ενταξιακών διαδικασιών.

Τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Χίο. Από το στρατιωτικό φυλάκιο που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το Τσεσμέ (4 ναυτικά μίλια απόσταση) διαπίστωσε, βλέποντας με τις ειδικές διόπτρες, τι ακριβώς συνέβαινε στα παράλια της γειτονικής χώρας.

Όσα είδε προκάλεσαν την έντονη αντίδρασή του, εξ ου και στη διάρκεια του χαιρετισμού του προς τους άνδρες του φυλακίου κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς την Τουρκία για δουλεμπόριο. «Φεύγουν (σ.σ.: Οι πρόσφυγες) με την πλήρη ανοχή -αν όχι την παρότρυνση- των τουρκικών αρχών, οι οποίες γνωρίζουν από πού ακόμα οι διακινητές έχουν αγοράσει τις βάρκες με τις οποίες έρχονται εδώ», τόνισε. Και πρόσθεσε στον ίδιο πάντα τόνο: «Αυτό, με συγχωρείτε πολύ, αλλά αγγίζει τα όρια του δουλεμπορίου, αν δεν είναι δουλεμπόριο».


«Ούτε κεραία πίσω στα εθνικά μας δίκαια!»

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης και ότι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Ευρώπη. «Αυτό που θα πρέπει να καταστεί σαφές», ανέφερε, «είναι ότι ευρωπαϊκά σύνορα είναι τα σύνορα των κρατών-μελών όπως ορίζονται κυριάρχως από τα κράτη-μέλη». Απευθυνόμενος δε προς τους άνδρες του φυλακίου τόνισε:

«Είστε φρουροί των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τα καθορίζει η Ελλάδα κυριάρχως και όπως εσείς υπερασπίζεσθε με βάση τους κανόνες της ελληνικής κυριαρχίας». Αναφερόμενος στην Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς τείνουμε χείρα φιλίας, συνεργασίας, διευκρίνισε ωστόσο ότι: «Σ' αυτή την ειρηνική συνύπαρξη, που τη θέλουμε, την επιδιώκουμε, τη χτίζουμε εμείς, δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε κεραία πίσω από τα εθνικά μας δίκαια. Υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας, τον τόπο μας, τα σύνορά μας, με βάση το σύνολο του διεθνούς δικαίου, γραπτού και εθιμικού, και επιθυμούμε το ίδιο και από την Τουρκία. Σεβασμό του διεθνούς δικαίου».

***

Οφείλουν στην Ελλάδα οι Τούρκοι να αναγνωρίσουν τις γενοκτονίες

Από τη Χίο, λίγα μίλια από την Τουρκία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στη μεγάλη σφαγή της Χίου το 1822, θύμισε: «Δυστυχώς, η σφαγή εκείνη δεν ήταν το μόνο δείγμα γραφής που οι γείτονές μας επεφύλαξαν στην Ελλάδα και στον λαό της, γιατί δεν αρκούσε δυστυχώς το αίμα αυτό. Ήρθαν δύο άλλες τραγικές αιματοχυσίες. Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Πρέπει να τις θυμόμαστε, να τις κρατάμε στη μνήμη μας και να διδασκόμαστε από αυτές. Κι αυτό δεν έχει καμία τάση εκδίκησης.

Εμείς απαντάμε με την Ιστορία και διεκδικούμε με την Ιστορία. Κι αν πρέπει να θυμόμαστε αυτές τις δύο γενοκτονίες μετά τη σφαγή της Χίου, οφείλουμε να το κάνουμε για να αποδεικνύουμε στους γείτονές μας ότι τουλάχιστον η αναγνώριση αυτών των εγκλημάτων αποτελεί μια έμπρακτη συγγνώμη, την οποία οφείλουν απέναντι στην Ελλάδα και στην Ιστορία της, γιατί εμείς ζητάμε την ειρηνική συνύπαρξη».

paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)