Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

1 από 16.879 "Πρόταση(το 2002) για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος" ή αλλιώς "προσπάθεια" Ιδιωτικοποιήσεως της Κοινωνικής Ασφάλισης

....έχει χρονική διάρκεια και "κρατικοδίαιτα ονόματα" αυτή η "προσπάθεια" !

"Αφορά στη διαχείριση επικουρικών και προαιρετικών συντάξεων συμπληρωματικών παροχών υγείας και πρόνοιας," από ξένη Ασφαλιστική.

Οι "διορισμένοι εκσυγχρονιστές" Τραπεζίτες και Ασφαλιστικοί Managers ....είδαν -από παλιά- τα επερχόμενα προβλήματα στην Κοινωνική ασφάλιση ....ως ευκαιρία(για την τσέπη τους), να "χώσει" δηλαδή η Ιδιωτική την "μούρη" της(άρον-άρον) στο "παγκάρι" με τις εισφορές των ασφαλισμένων ....και φαίνεται ότι τώρα το πετυχαίνουν με τον δικό τους τον κ. Α. Τσίπρα!
Σε λίγο -τώρα, άμεσα- θα απολαμβάνουν τα αγαθά των μακροχρόνιων προσπαθειών τους ....με υψηλότατους μισθούς και τεράστια μπόνους!
Εδώ έχουμε να κάνουμε με δυο Κρατικές Ασφαλιστικές, θυγατρικές της πράσινης ΑΤΕ του Π. Λάμπρου και του Τρ. Λυσιμάχου ....που ήθελαν να "μπάσουν" -το 2002- ξένη Ασφαλιστική στην Κοινωνική Ασφάλιση, αφελληνίζοντας έτσι(η Κυβέρνηση Κ. Σημίτη) και την Ιδιωτική Ασφάλιση ....που τώρα είναι γεγονός.

Το "Δυνατό επιχείρημα" (του Διευθύνοντος συμβούλου Τρ. Λυσ. και των Γάλλων) ήταν:
"Ας σημειωθεί ότι μεταξύ των πελατών της AG2R περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στην Γαλλική Κοινωνική Ασφάλιση (Ι.Κ.Α. Γαλλίας) για την παροχή επικουρικής σύνταξης" (!!!!)
[ Δείτε http://www.ase.gr/content/gr/Announcements/CompaniesPress/Press.asp?press_id=1432 ]

ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε.Ζ.Υ.  και  ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.    22/02/2002    http://www.ase.gr/content/gr/Announcements/CompaniesPress/press.asp?press_id=1444 

Πρόταση για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος
Μια νέα, για τα ελληνικά δεδομένα, πρόταση κατέθεσαν σήμερα η Αγροτική Ζωής και η Association Generale de Retraites par Repartition (AG2R), για συζήτηση και προβληματισμό στο διάλογο για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα σε ειδική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, με συντονιστή τον καθηγητή κ. Δ. Γερμίδη πρώην Διοικητή της Ε.Τ.Ε.Αφορά στη διαχείριση επικουρικών και προαιρετικών συντάξεων συμπληρωματικών παροχών υγείας και πρόνοιας, θέμα άκρως επίκαιρο εάν ληφθεί υπόψη η νέα πρόταση οδηγίας της Ευρωπαικής Ενωσης που θεσμοποιεί το ρόλο παρόμοιων οργανισμών. Η λειτουργία του συστήματος στη Γαλλία στηρίζεται στην αρχή της εταιρικότητας όπου οι καταβάλλοντες τις εισφορές εργαζόμενοι και εργοδότες αναθέτουν σε εξειδικευμένο οργανισμό της επιλογής τους, την υπό την εποπτεία της πολιτείας, διαχείριση των πόρων αυτών.
Για το σκοπό αυτό ο Οργανισμός προτείνει εδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες, επιθυμίες και δυνατότητες των ασφαλισμένων, τόσο σε επίπεδο επιχειρήσεων όσο και σε μεμονωμένους ασφαλισμένους (a la Carte). H λειτουργία του συστήματος στη Γαλλία ρυθμίζεται από ειδική νομοθεσία και ευνοείται από την πλήρη φορολογική απαλλαγή των εισφορών των δύο μερών.
Η εμπειρία της AG2R, η οποία ξεπερνά τον μισό αιώνα ζωής και τη λειτουργία της στήριξαν όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις στην Γαλλία, η υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία της και η προσαρμοστικότητα της στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της οικονομίας και της αγοράς εργασίας, αποτελούν εγγύηση για μια πετυχημένη συνεργασία και στον Ελληνικό χώρο. Για το λόγο αυτό η Αγροτική Ζωής, επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ.Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου επέλεξε τον κορυφαίο αυτό Γαλλικό Οργανισμό προκειμένου να αξιοποιήσει την πολύτιμη τεχνογνωσία του προς όφελος και των Ελλήνων ασφαλισμένων.
Κατά την εδώ παραμονή των ιθυνόντων της AG2R, του Διευθύνοντος Συμβούλου Jean- Louis de Mourgues και του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Jean Castagne θα καθοριστούν οι όροι ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο οργανισμών, η οποία θα υπογραφεί στη συνέχεια στο Παρίσι.
Αξίζει να σημειωθεί οτι η AG2R, με τη βοήθεια ενός εθνικού και περιφερειακού δικτύου, 700 διαχειριστών, 2.200 συνεργατών εκ των οποίων 500 εμπορικοί σύμβουλοι, διαχειρίζεται 170.000 συλλογικά συμβόλαια επιχειρήσεων και 2.000.000 ατομικά συμβόλαια.   Ο κύκλος εργασιών της ξεπερνά τα 3,5 δισ. Ευρώ, ενώ τα αποθεματικά της φτάνουν τα 5,5,δισ.Ευρώ.
Στην ημερίδα προσεκλήθησαν και παρέστησαν εκπρόσωποι της Γ.Σ.Ε.Ε., του Σ.Ε.Β., Μεγάλων Ασφαλιστικών Ταμείων, Αρμόδιων Υπουργείων, Ασφαλιστικών Εταιρειών και άλλοι.
[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]

ΣΗΜΕΙΏΣΕΙΣ.
- Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2157/22.03.2002/Πρακτικό Δ.Σ 18.02.2002,  Πρόεδρος στην Αγροτική Ζωής και Υγείας ήταν ο Διοικητής της ΑΤΕ κ. Λάμπρου Ιωάννου Πέτρος γεννηθείς στο Δίστομο Βοιωτίας το έτος 1944  ....και Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος(ΑΕΕΓΑ και ΑΑΕΖΥ) ο κ. Λυσιμάχου ΕλισσαίουΤριαντάφυλλος γεννηθείς στη Σάμο το έτος 1946.
- Ο κ.Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου είναι τώρα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της "Πειραιώς Πρακτορειακή" ΑΕ.

Ο κ.  Πέτρος Λάμπρου
Ο κ.Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου(με το κουστούμι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)