«Κόβει» 35.000 θέσεις εργασίας, δεν θα διανείμει μέρισμα για πρώτη φορά από το 1952
Καθαρές ζημίες ύψους 6 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Deutsche Bank για το γ' τρίμηνο -ποσό που ευθυγραμμίστηκε με την πρόσφατη προειδοποίηση της τράπεζας, μετά την απομείωση της αξίας βασικών δραστηριοτήτων της εν μέσω της προσπάθειας αναδιάρθρωσης της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, τα συνολικά έσοδά της ανήλθαν σε 7,3 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο, μειωμένα κατά 7% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.


Επίσης, γνωστοποίησε πως έχει «βάλει στην άκρη» 4,8 δισ. ευρώ για την κάλυψη του κόστους νομικών αντιδικιών, ποσό αυξημένο κατά 1 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως θα προχωρήσει στην περικοπή συνολικά

35.000 θέσεων εργασίας και θα σταματήσει τη λειτουργία της σε δέκα χώρες. Συγκεκριμένα, θα περικοπούν 9.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, άλλες 6.000 θέσεις συμβασιούχων καθώς και άλλες 20.000 θέσεις, τα τρία τέταρτα των οποίων από την μονάδα διανικής της Postbank.

Χθες, όπως μετέδιδε το Reuters, η Deutsche Bank ανακοίνωσε πως θα «θυσιάσει» τα μερίσματα του 2015 και 2016 στην προσπάθεια να ενισχυθούν τα κεφάλαια της τράπεζας και να «μπουν στην άκρη» χρήματα για να πληρωθούν οι... αμαρτίες του παρελθόντος.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, John Cryan, πιέζεται να προχωρήσει σε ανατροπές στη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η οποία δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει ακριβές αντιδικίες για σκάνδαλα του παρελθόντος, αλλά και τις επιπτώσεις των αναταράξεων στις ασιατικές αγορές, που έχουν οδηγήσει σε μείωση της αποτίμησής της σε χαμηλότερο επίπεδο έναντι άλλων τραπεζών.
Η Deutsche Bank ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι στοχεύει σε μείωση των assets σταθμισμένου κινδύνου στα περίπου 320 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2018, από 416 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου. «Το σχέδιο βασίζεται στην απάλειψη του μερίσματος κοινών μετοχών της Deutsche Bank για τις χρήσεις 2015 και 2016», ανέφερε συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, προσθέτοντας πως μετά το 2016 θα αρχίσει και πάλι να διανέμει μέρισμα.


Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το 1952 -όταν η τράπεζα επανιδρύθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο-, που η Deutsche Bank δεν θα διανείμει μέρισμα.
 

financialbox.gr