Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ντομπρόβσκις: Έμμεσες απειλές για κούρεμα καταθέσεων

Έμμεσες απειλές για κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ντομπρόβσκις: Έμμεσες απειλές για κούρεμα καταθέσεωνΟ κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πρέπει να γίνει μετά την πρώτη αξιολόγηση,πράγμα που σημαίνει ότι αν η αξιολόγηση αργήσει,-καθώς άλλωστε οι δανειστές θέτουν συνεχώς προσκόμματα για την ολοκλήρωση της-, τότε υπάρχει κίνδυνος να καθυστερήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που αν δεν γίνει έως το τέλος του χρόνου τότε δεν ισχύει για τις ελληνικές τράπεζες η προστασία των καταθέσεων που κινδυνεύουν με κούρεμα.
Και βέβαια όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο θα κ
αθυστερεί και η δόση των 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ακόμη όσο πιο πιστά τηρήσει η Ελλάδα το πρόγραμμα, τόσο γρηγορότερα θα έλθει η ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί και ένα θετικό σήμα στον ελληνικό λαό, αλλά και στους επενδυτές.
Ο κ. Ντομπρόβσκις, πάντως, χαρακτήρισε τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό ως ιδιαίτερα θετική και εποικοδομητική.
Ανέφερε ότι με τον κ. Τσίπρα συζήτησε την χρηματοδότηση της χώρας από τον ESM, την επιτάχυνση της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων και την τεχνική βοήθεια προς την χώρα για την υλοποίηση του προγράμματος.
Υπογράμμισε δε ότι έλαβε την ξεκάθαρη δέσμευση του Πρωθυπουργού για πιστή τήρηση των δεσμεύσεων.
Επίσης, ο κ. Ντομπρόβσκις είπε ότι συζήτησε και το Προσφυγικό με τον πρωθυπουργό, καθώς και την επίπτωσή του στους κρατικούς προϋπολογισμούς, αναφέροντας τέλος την συμφωνία για την εκταμίευση έκτακτης βοήθειας ύψους 5,9 εκατ. ευρώ.
Κυβερνητικοί κύκλοι υπογράμμιζαν το θετικό και φιλικό κλίμα στο οποίο διεξήχθη η συνάντηση, προσθέτοντας, ότι στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα, όπως τα «κόκκινα δάνεια», η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το ασφαλιστικό και η αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο Πρωθυπουργός επισήμανε καταρχήν ότι η Ελλάδα σηκώνει πολύ βάρος σε σχέση με το προσφυγικό και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και από την ΕΕ και από τους θεσμούς.
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα πολιτικής σταθερότητας για την εφαρμογή του προγράμματος, σημειώνοντας ότι ορισμένα μέτρα, όπως τα «κόκκινα δάνεια», πλήττουν την κοινωνική συνοχή και επιβαρύνουν τις αντοχές της κοινωνίας.
Σύμφωνα, πάντα, με τους ίδιους κυβερνητικούς κύκλους, ο κ. Ντομπρόβσκις από την πλευρά του είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δογματισμοί και εξέφρασε την πεποίθησή του για την δυνατότητα εξεύρεσης κοινού τόπου μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

tribune.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)