Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Τελειώνουν με δόλο την Ελλάδα και τους Ελληνες

Το φαινόμενο της μετανάστευσης στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης, σύμφωνα με τους αναλυτές, φαίνεται να βρίσκεται σε έξαρση για τους πιο εξιδεικευμένους επιστήμονες οι οποίοι βλέπουν οικονομικό «άσπρο» φως στο εξωτερικό μονάχα.

Η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων αποφασίζει να φύγει από την Ελλάδα όχι μόνο για οικονομικούς λόγους. Φαίνεται πως οι παράγοντες είναι κι άλλοι.

Σαφώς η κρίση, σημειώνεται ως πρώτο παράγοντας που ένας νέος εγκαταλείπει την πατρίδα του, μιας και στην Ελλάδα δυσκολεύεται να βρει κάτι στο αντικείμενο των σπουδών του με σημαντικά έσδα που θα του εξασφαλίσουν μια «άνετη» ζωή. Η μείωση των αποδοχών οδηγούν τους επιστήμονες προς αναζήτηση εργασίας σε πιο ανεπτυγμένες από την Ελλάδα χώρες.

Να σημειωθεί πως οι Έλληνες είναι περιζήτητοι στη διεθνή αγορά μια και το επίπεδο εκπαιδεύσης των νέων είναι από τα υψηλότερα και πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Είναι ενδεικτικό ότι το ποσοστό των νέων ηλικίας 20-24 με δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση ανέρχεται σε 88%, ενώ στις χώρες της Ευρωζώνης το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται στο 80%.

Επίσης, στην Ελλάδα, παρατηρείται ότι σε κάποιες επαγγελματικές ειδικότητες, υπάρχει κορεσμός που κατά την περίοδο προ της οικονομικής κρίσης μπορούσε να απορροφηθεί, ενώ στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)