Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Πατρών Χρυσόστομος: Αντισταθείτε, θέλουν να σαπίσει η κοινωνία, δεν θα ξεπουλήσουμε ό,τι απέμεινε (ΦΩΤΟ)

Στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου των Πατρών, όπου το πάλαι ευρίσκετο η επισκοπική καθέδρα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, στον Ναό που ήταν το κέντρο της πνευματικής δράσεως του φλογερού διδασκάλου και ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Γερβασίου Παρασκευοπούλου, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ωμίλησε στα πλήθη των πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό και τα πέριξ αυτού, δίδοντας μηνύματα σχέσιν έχοντα με την σημερινή πνευματική κατάσταση του τόπου μας.
          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στους Αγίους Μάρτυρας, τους οποίους ο Ιερός Χρυσόστομος ονομάζει πηγές και ρίζες και μύρα και ανέλυσε τον κάθε όρο ερμηνεύοντας τον, βάσει της ζωής των Άγίων του Θεού.

          Επίσης, μίλησε για το πως αυτές οι πηγές και οι ρίζες και τα μύρα, οι Άγιοι δηλ. πρέπει να αξιοποιούνται, ώστε να ωφελήται πνευματικά ο κόσμος και να οδηγήται εις θεογνωσίαν. Αν αυτό, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος, ήτο σε όλες τις εποχές απαραίτητο, πόσο μάλλον σήμερα και ειδικά στην χώρα μας, όπου γίνεται συνεχής αγώνας αποιεροποιήσεως της ζωής μας. Γι’ αυτό θέλουν να μας
αποκόψουν από τις ρίζες μας, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, για αυτό θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο και το περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών, γιατί θέλουν να αλλοιωθή η κοινωνία, να σαπίση, να οδηγηθή στο τέλμα και στην απόγνωση. Μέσα από το μάθημα των Θρησκευτικών, όταν διδάσκεται κατά τον σωστό τρόπο, τα παιδιά μας μαθαίνουν για τον Θεό και τον άνθρωπο, για την αξία της ζωής και για τον προορισμό μας τον τελικό, που είναι η θέωση, η αγιότητα δηλαδή. Οι Άγιοι είναι σε αυτή την πορεία, τα πρότυπά μας και η ζωή τους είναι η πυξίδα που μας οδηγεί στην επιτυχία και την νίκη μέσα από ωραίους και τιμίους αγώνες και θυσίες για την προάσπιση των ιερών και των οσίων μας.
Ε, αυτά ενοχλούν σήμερα. Γι’ αυτό πρέπει να αντισταθούμε, ώστε να σταματήσωμε αυτόν τον κατήφορο.
 Έχομε μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε μοιρολάτρες και δεχόμεθα απαθείς ο, τι μας σερβίρουν άνθρωποι οι οποίοι ουδεμίαν σχέσιν έχουν με την παράδοσή μας και με την πνευματική μας ιδιοπροσωπία. Αλλ’ όχι, δεν θα ξεπουλήσωμε ο,τι απέμεινε σ’ αυτόν τον τόπο. «Ώρα ημάς εξ’ ύπνου εγερθήναι».

Πρέπει να πάρωμε τα πάνω μας, ως Έλληνες και μάλιστα Ορθόδοξοι, αν θέλωμε να προχωρήσωμε με οράματα και στόχους, αν θέλωμε να αφήσωμε στα παιδιά μας μια ωραία πνευματική κληρονομιά και παρακαταθήκη, όπως τους αξίζει.

          Ορθώστε το ανάστημά σας μπροστά σε όποιους επιθυμούν να ισοπεδώσουν όχι μόνο οικονομικά και εθνικά αλλά και πνευματικά αυτόν τον τόπο.
 Σήμερα, η Ορθόδοξη Ελλάδα πανηγυρίζει και ομολογεί αυτές τις αλήθειες με επίκεντρο του εορτασμού την Θεσσαλονίκη μας, όπου ο τάφος και τα λείψανα και το λαμπρό μαρτύριο του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου...



agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)