Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Με λουκέτο επ’ αόριστον απειλούν οι φαρμακοποιοί

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Λουράντος, δήλωσε ότι οι φαρμακοποιοί σκέφτονται να κρατήσουν κλειστά επ’ αόριστον τα φαρμακεία τους, καθώς έχουν φτάσει σε σημείο απόγνωσης και δεν έχουν να χάσουν τίποτα

Μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο κ. Λουράντος τόνισε ότι «δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, έτσι και αλλιώς χαμένοι είμαστε», επισημαίνοντας παράλληλα πως «λέμε κυλιόμενες απεργίες γιατί δεν επιτρέπεται, αλλά ουσιαστικά είμαστε επ΄ αόριστον. Προκειμένου να μας τα πάρουν και να κάνουν αυτά που θέλουν για να δημιουργηθούν οι αλυσίδες, κλπ., τα κλείνουμε μόνοι μας».
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι ανάγκες των πολιτών θα καλυφθούν τις ημέρες της απεργίας από τα διανυκτερεύοντα και τα εφημερεύοντα φαρμακεία, που θα λειτουργούν κανονικά.

Τέλος, υπογράμμισε ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. «Θέλουν να υπάρχει μια απελευθέρωση, να μπορεί ο καθένας να ανοίγει φαρμακείο, παίρνοντας έναν φαρμακοποιό ως υπάλληλο, κατά τα συμφέροντά του.

Αυτό το καθεστώς δεν υπάρχει στην Ευρώπη" επισημαίνει και προβλέπει ότι σε περίπτωση που αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας, οι μεγάλες εταιρίες φαρμάκων θα ανοίξουν αλυσίδες φαρμακείων και θα πουλούν τα δικά τους φάρμακα. Δεν ποινικοποιούμε το κέρδος, αλλά από την άλλη μεριά το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)