Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΡΙΚΗΣ - Κρατούν φυλακισμένους ως τράπεζες αίματος και αποθήκες οργάνων! Αφαιρούν νεφρά και κερατοειδείς!

Στρατής Μαζίδης

Το ρεσιτάλ της φρίκης αλλά και της πλήρους απαξίωσης της ανθρώπινης υπόστασης δε γνωρίζει τελειωμό στα κατεχόμενα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους.

Το άρθρο που υπογράφει ο Σαρμάντ Αλ Τζιλάνε στην ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα της Ράκκα "Η Ράκκα σφαγιάζεται σιωπηλά" είναι συγκλονιστικό.

Μετά τους αποκεφαλισμούς, τους ακρωτηριασμούς, τις εκπαραθυρώσεις, τις σταυρώσεις και τους λιθοβολισμούς έρχεται η κραυγή της απόγνωσης μέσα από τις φυλακές της πόλης.

Ο Αμπό Ρίντα είχε βρεθεί στη φυλακή καθώς διέπραξε το...έγκλημα της πώλησης καπνού. Το κτίριο που κάποτε χρησιμοποιείτο από τις κρατικές υπηρεσίες

ασφαλείας, πλέον λειτουργεί ως φυλακή των τζιχαντιστών.

Ο Ρίντα κατάφερε να αποδράσει μετά από δύο μήνες κράτησης όταν αεροσκάφη του Συνασπισμού των ΗΠΑ έπληξε το κτίριο των φυλακών. Σύννεφα σκόνης κάλυπταν όλο το χώρο ενώ η όραση ήταν σχεδόν αδύνατη, διηγείται ο Αμπο. Οι τζιχαντιστές σάστισαν ενώ άνοιξαν πυρ προς όσους αποπειράθηκαν να αποδράσουν τραυματίζοντας αρκετούς. Ωστόσο τέσσερις κατάφεραν να γλυτώσουν και ο Ρίντα διέφυγε σε ασφαλές μέρος εκτός ελέγχου των τακφιριστών.

Όπως εξιστορεί ο Αμπο μέσα στη φύλακη βρισκόταν πολύς κόσμος. Άλλος με την κατηγορία ότι ανήκει στην επίσης τζιχαντιστική ομάδα του FSA, άλλος ότι προσέβαλε τον αλλάχ. Τα βασανιστήρια είναι καθημερινά και διαρκούν όλο το 24ωρο!

Όμως οι υγιείς και γεροδεμένοι κρατούμενοι δε βιώνουν τίποτε από αυτά! Ο λόγος; Μακάβριος. Ο Ρίντα αποκαλύπτει ότι χρησιμεύουν ως τράπεζα αίματος για τους τζιχαντιστές που χρειάζονται μετάγγιση αλλά, κρατηθείτε, ως αποθήκες οργάνων. Στήνονται πρόχειρα χειρουργεία και αφαιρούνται νεφρά και κερατοειδείς ενώ οι κρατούμενοι - αποθήκες οργάνων μοιραία συναντούν κάποια στιγμή το θάνατο!

Ο Αμπό Ριντά είναι ένας από τους λίγους που δέχθηκαν να αποκαλύψουν τα φρικτά μαρτύρια που υφίστανται οι κρατούμενοι, πολλοί εκ των οποίων μη διαπράξαντες ουσιαστικά κανένα έγκλημα, μέσα στις φυλακές του Ισλαμικού Κράτους.

freepen.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)