Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

«Βόμβα» Ζωής κατά Καμμένου: Δεν μου έδωσε τα στοιχεία για τα εξοπλιστικά

Λίγα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά, για να «βουλιάξει» η Ζωή Κωνσταντοπούλου το «καραβάκι» του Πάνου Καμμένου και το προεκλογικό «αφήγημα» που είχε στήσει ο τελευταίος γύρω από την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Όπως φαίνεται, μέσα στις «σκοτεινές» δυνάμεις που εμπόδισαν τα στοιχεία για τις μίζες και τα υποβρύχια που γέρνουν, να έρθουν στο φως, ήταν και ο ίδιος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόσο στην προηγούμενη όσο και στη νέα θητεία της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη σημερινή (25/09/2015) συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου επεφύλασσε βόμβες για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος κατά τα φαινόμενα απέφυγε να συνεργαστεί με την Επιτροπή για θέματα που αφορούσαν στο χαρτοφυλάκιό του, όπως άλλωστε έκανε με άλλον τρόπο και λόγο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Συγκεκριμένα, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε: «Ειδικότερα, δεν έχουν διαβιβαστεί τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, στις 16 Ιουνίου του 2015 και αφορούν τις έρευνες εν σχέσει με τις συμβάσεις εξοπλιστικών».

Πρόκειται για τη σαφή απάντηση της τέως προέδρου της Βουλής στις προεκλογικές αιτιάσεις του κ. Καμμένου περί ποινικών δικογραφιών, τις οποίες η κ. Κωνσταντοπούλου φερόταν με υπονοούμενο δόλο να κρατούσε κρυμμένες στα συρτάρια της.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι πλέον έκθετος, καθώς θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις, γιατί δεν διαβίβασε τα στοιχεία τα οποία είχε ζητήσει η Επιτροπή, έργο της οποίας ήταν να ερευνήσει ποιο μέρος τους χρέους είναι επαχθές και δεν πρέπει να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Καθώς οι μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων είναι σίγουρα μέσα σε αυτό, προκαλεί απορία η στάση του κ. Καμμένου, ο οποίος εδώ και καιρό έχει κάνει σημαία την πάταξη της διαφθοράς και την αποκάλυψη των σκανδάλων που έφεραν τη χώρα στο σημείο της χρεοκοπίας.

Αναλυτικά, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε: «Η επιτροπή εκτός από διαδικασίες δημόσιας συνεδρίασης αποφάσισε να διεξάγει έρευνες σε πολλαπλά επίπεδα και έτσι πραγματοποίησε αφενός διαδικασίες συλλογής στοιχείων. Συνέλλεξε στοιχεία που υπήρχαν στη Βουλή, και ειδικότερα της διαβιβάστηκαν από εμένα ως πρόεδρο όλες οι ποινικές δικογραφίες που αφορούσαν την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο, της διαβιβάστηκε η ποινική δικογραφία που αφορούσε την αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, της διαβιβάστηκαν ακόμη στοιχεία του κοινοβουλευτικού ελέγχου τα οποία δεν έχουν ακόμη καταστεί αντικείμενο επεξεργασίας, στοιχεία κοινοβουλευτικού ελέγχου που αφορούν την αποπληρωμή του χρέους και αφορούν τη σύναψη των δανειακών συμβάσεων τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Επιτροπή αποτάθηκε σε δημόσιες αρχές και υπουργεία προκειμένου να συλλέξει στοιχεία. Ειδικότερα ζήτησε στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, όχι με επιτυχία καθότι ο διοικητής της ΤτΕ αρνήθηκε να χορηγήσει πολύ σοβαρά, σημαντικά στοιχεία που αφορούν την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών και των δανείων.

Μολονότι είχαμε τη δέσμευση πολλών υπουργείων και πολλών παραγόντων για τη διαβίβαση στοιχείων μέχρι ώρας δεν έχουν διαβιβαστεί τα στοιχεία που αφορούν το αντικείμενο της επιτροπής και ειδικότερα δεν έχουν διαβιβαστεί τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, στις 16 Ιουνίου του 2015 και αφορούν τις έρευνες εν σχέσει με τις συμβάσεις των εξοπλιστικών».

Το newsbomb.gr, στο πλαίσιο της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας θα συνεχίσει να πιέζει δημοσιογραφικά - όσο ψηλά κι αν χρειαστεί - μέχρι όλες αυτές οι υποθέσεις να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης και να μάθει ο λαός την αλήθεια για τα σκάνδαλα που συντάραξαν το πανελλήνιο.

Τα «παραμύθια» διαφόρων επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων και βερμπαλισμών έχουν τελειώσει. Ή θα πράξουν το καθήκον τους οι κυβερνώντες ή θα μας βρουν απέναντί τους...

newsbomb.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)