Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Μήπως άδικα περιμένουμε το «ποθούμενο» από την Ρωσία.


Μπορεί να περιμένουν πολλοί Έλληνες την παρέμβαση της Ρωσίας και το σώσιμο της Ελλάδος και ύστερα την αναβίωση της χαμένης αίγλης της πατρίδας αλλά και της ορθοδοξίας, όμως ο Πούτιν άλλα φαίνεται να κάνει.
Έχει δώσει προαιρετικά την «κάρτα πολίτη» στους Ρώσους πολίτες, τώρα κατασκευάζει το μεγαλύτερο τζαμί στην Ευρώπη και δηλώνει εμμέσως ότι η Ρωσία είναι πολυπολιτισμική, ενώ παράλληλα δήθεν πολεμά το ισλαμικό κράτος στην Συρία.
Ας μην ξεχνάμε δεν έχει την Τρόικα (όπως οι Έλληνες προδότες πολιτικοί) για να βρει δικαιολογία ότι κάποιος του τα επιβάλλει και όποιος θέλει να είναι ρεαλιστής η χώρα δεν σώζεται από τον καναπέ ή σχολιάζοντας χυδαία στο Facebook νομίζοντας ότι κάναμε έτσι την επανάσταση μας.

Επίσης η Ρωσία μέσα στην πάροδο των χρόνων δεν φάνηκε ποτέ να υποστηρίζει κάποιο κράτος αν δεν είχε άμεσο συμφέρον.

 
Δείτε το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης – Το εγκαινίασε ο Πούτιν στη Μόσχα (βίντεο)

Δείτε το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης – Το εγκαινίασε ο Πούτιν στη Μόσχα (βίντεο)Το μεγαλύτερο τζαμί στην Ευρώπη άνοιξε με επίσημη τελετή στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Παλαιστίνιου ηγέτη, Μαχμούντ Αμπάς.
Το τζαμί στη Μόσχα έχει έκταση 16 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται κοντά στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας και μπορεί να φιλοξενήσει 10.000 πιστούς.
«Τα εγκαίνια είναι ένα μεγάλο γεγονός για τους μουσουλμάνους στη Ρωσία. Ένα από παλαιότερα μουσουλμανικά τεμένη στη Μόσχα ανοικοδομήθηκε στη θέση αυτή», δήλωσε ο Πούτιν.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Ρωσία είναι μια χώρα «στην οποία υπάρχουν
διαφορετικές θρησκείες και όσο για το Ισλάμ είναι μία από τις παραδοσιακές θρησκείες στη χώρα».
Πρόσθεσε ότι το τζαμί θα αποτελέσει πηγή διάδοσης ανθρωπιστικών ιδεών και των πραγματικών αξιών του Ισλάμ συγχρόνως κατήγγειλε το “Ισλαμικό κράτος” που κατά τη γνώμη του “στρεβλώνει το Ισλάμ”.
«Βλέπουμε τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, όπου οι τρομοκράτες του λεγόμενου “Ισλαμικού Κράτους” υποβιβάζει αυτή τη μεγάλη παγκόσμια θρησκεία του Ισλάμ. Η βαρβαρότητά του εκφράζεται με θανάτωση ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων κληρικών και βάρβαρων καταστροφών μνημείων του παγκόσμιου πολιτισμού. Η ιδεολογία τους στηρίζεται στο ψέμα και σε διαστροφή του Ισλάμ», είπε ο Πούτιν που επεσήμανε ότι είναι αρνητικό «καθώς το ισλαμικό κράτος προσπαθεί να κερδίσει οπαδούς και στη χώρα μας».
Η Ρωσία επί δεκαετίες αγωνίζεται κατά των ισλαμιστών ανταρτών στις καυκασιανές περιοχές της Τσετσενίας, στο Νταγκεστάν και στην Ινγκουσετία.
Στη ρωσική πρωτεύουσα υπάρχουν τέσσερα μουσουλμανικά τεμένη και στη Μόσχα ζουν περίπου 2 εκατομμύρια μουσουλμάνοι.

Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο


tribune.gr

2 σχόλια:

  1. ΤΖΑΜΠΑ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ... Ο ΚΟΝΤΟΠΟΥΤΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ... ΘΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΛΛΟΝ ΑΔΙΚΑ ... ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ... ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΚΑΚΙΕΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ... ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)