Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ο Γκάουκ καταγγέλλει το «σκοτεινό» πρόσωπο της Γερμανίας απέναντι στους πρόσφυγες!


11224476_1465910340380238_6417224329499279674_nΟ Γερμανός πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ κατήγγειλε την ύπαρξη «σκοτεινού» προσώπου της χώρας του, σε μια αναφορά στις ξενοφοβικές επιθέσεις που έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες εν μέσω της μεταναστευτικής κρίσης.


Οι «εθελοντές (που ασχολούνται με τους πρόσφυγες) θέλουν να δείξουν ότι υπάρχει μια φωτεινή Γερμανία η οποία διαφέρει από τη σκοτεινή Γερμανία, την ύπαρξη της οποίας πιθανολογεί κανείς όταν ακούει να μιλάνε για επιθέσεις σε κέντρα προσφύγων ή και ξενοφοβικές
ενέργειες εναντίον ανθρώπων», ανέφερε, στο περιθώριο της επίσκεψής του σε ξενώνα στο Βερολίνο.

Δύο νέα περιστατικά, όπου ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, σημειώθηκαν χθες τη νύχτα με στόχο ξενώνες όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες.
Στη Λειψία, τα μεσάνυχτα «άγνωστος έριξε εμπρηστικό μηχανισμό από ένα ανοικτό παράθυρο σε κτίριο» κενό με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά. Στο κτίριο αυτό αναμένετο να φιλοξενηθούν από σήμερα 56 αιτούντες άσυλο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία.
Αυτόπτης μάρτυρας ειδοποίησε αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία που κατάφερε να εμποδίσει την επέκταση της φωτιάς, δήλωσε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι κάηκε μόνο ένα στρώμα.
Εξάλλου, χθες βράδυ, δύο άνδρες που ήταν μεθυσμένοι εισήλθαν, οπλισμένοι με μαχαίρι, σε ένα κέντρο υποδοχής στην πόλη Πάρχιμ (βορειοανατολική Γερμανία), ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.
ADVERTISEMENT
Πολλοί πρόσφυγες που βρίσκονταν εκτός του κτιρίου είχαν τον χρόνο να φύγουν και να ειδοποιήσουν το προσωπικό ασφαλείας.
Οι δύο άνδρες τράπηκαν σε φυγή, στη συνέχεια όμως εντοπίστηκαν. Κατηγορούνται για παραβίαση οικογενειακού ασύλου και παράβαση του νόμου για την κατοχή όπλων.
Η Γερμανία αναμένει να δεχθεί φέτος 800.000 αιτούντες άσυλο, τέσσερις φορές περισσότερους απ΄ό,τι πέρυσι, ενώ ολόκληρη η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κύμα μεταναστών.
Για τον Γκάουκ, «είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης την οποία όμως δεν αποκαλούμε έτσι», και οι ομοσπονδιακές αρχές διαβεβαιώνουν ότι είναι σε θέση να την αντιμετωπίσουν.
Στο πλαίσιο αυτό, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να αποδεσμεύσει επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ για τις τοπικές κοινότητες προκειμένου να μπορέσουν να οργανώσουν τη στέγαση και την παροχή βοήθειας στους μετανάστες.
Σε ολόκληρη τη χώρα, κοντέινερ, αντίσκηνα, σχολεία και στρατόπεδα έχουν τεθεί στη διάθεση των αρχών προκειμένου να μεταφερθεί εκεί το βάρος από τους υπερπλήρεις ξενώνες.

olympia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)