Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Κύμα βίας εναντίον προσφύγων στη Γερμανία

Ένα κύμα βίας με ρατσιστικά κίνητρα εναντίον προσ΄φυγων φαίνεται να έχει ξεσπάσει στη Γερμανία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο καταγράφηκαν 202 επιθέσεις σε καταλύματα προσφύγων. Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στον συνολικό αριθμό των επιθέσεων που είχαν σημειωθεί πέρυσι ολόκληρο τον
χρόνο, που συνολικά είχαν γίνει 203 επιθέσεις.
Τα αδικήματα έχουν καταγραφεί μέχρι τις 6 Ιουλίου γεγονός που σημαίνει ότι αριθμός τους για το πρώτο εξάμηνο ενδέχεται να αυξηθεί. Φέτος τον Ιούλιο σημειώθηκαν ήδη αρκετές απόπειρες εμπρησμού εναντίον προσφυγικών καταλυμάτων στη Βαυαρία, τη Βάδη Βυρτεμβέργη και την Σαξονία Άνχαλτ, όπου δραστηροποιείται το ξενοφοβικό κίνημα PEGIDA. Πίσω από τις περισσότερες επιθέσεις βρίσκονται άλλωστε ακροδεξιά στοιχεία.
Τελευταίο κρούσμα το Σάββατο, όταν τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ακροδεξιοί διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την επέκταση ενός καταυλισμού φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη Φρανκφούρτη αν ντερ Όντερ στην ανατολική Γερμανία συγκρούστηκαν με υποστηρικτές των αιτούντων άσυλο.
Η Γερμανία υποχρεώνεται να παράσχει φιλοξενία σε έναν αριθμό ρεκόρ αιτούντων άσυλο φέτος καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να γλυτώσουν από τις συγκρούσεις και την φτώχεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Περίπου 450.000 αιτήσεις για άσυλο αναμένεται να κατατεθούν το 2015, οι διπλάσιες από το 2014 όταν περίπου 200.000 άνθρωποι είχαν αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία.

tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)