Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ο MAX KEISER ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Εξόχως ζοφερές είναι οι προβλέψεις του γνωστού διεθνώς οικονομολόγου, Max Keiser, για τις οικονομικές συνέπειες του αδιεξόδου που προκλήθηκε στις διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ελληνική κυβέρνηση.
article-2352224-1A9925A2000005DC-389_964x641Σύμφωνα με τον Max Keiser, τα κραχ των μεγάλων χρηματιστήριων θα είναι αλλεπάλληλα και θα οδηγήσουν σε μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση που θα διαλύσει όλες τις μέχρι σήμερα προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη, ενώ δεν παύει να κατηγορεί με έντονο τρόπο την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωση σαν τον βασικό υπεύθυνο για τις δυσμενέστατες εξελίξεις στον διεθνές οικονομικό στερέωμα.
Χαρακτηριστικό είναι πως ο γνωστός οικονομολόγος προτείνει ότι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η γενικότερη κατάρρευση των διεθνών μεγάλων χρηματιστήριων είναι να… διακόψουν για ένα διάστημα τις συνεδριάσεις τους, δηλαδή να παγώσει η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα, κάτι που φυσικά θα έχει και αυτό σοβαρές συνέπειες για τιε διεθνείς οικονομικές ισορροπίες.
Παράλληλα προβλέπει την προσφυγή των μεγάλων επενδυτών στον χρυσό με αποτέλεσμα την απαξίωση των εθνικών νομισμάτων όπως δολάριο και ευρώ και την διεύρυνση της κρίσης σε πολλαπλά επίπεδα που θα έχουν σοβαρότατες πολιτικές και γεωστρατηγικές συνέπειες.
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)