Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Πούτιν: Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά επενδύουμε σε ένα πανίσχυρο στρατό για την ασφάλεια της Ρωσίας

Οι νέοι πύραυλοι «Buk-M3» καλύτεροι και από τους S-300Ένας ισχυρός στρατός, εξοπλισμένος με υπερσύγχρονα όπλα είναι ο απόλυτος εγγυητής της κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Με αυτή τη δήλωση απευθύνθηκε στους απόφοιτους των Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας πως η Ρωσία δεν έχει κανένα επιθετικό σχέδιο και δεν αποτελεί απειλή για καμμία χώρα στη διεθνή σκηνή καθώς η Μόσχα προσπαθεί πάντα και πάνω απ' όλα να επιλύσει τυχόν διαφορές αποκλειστικά με πολιτικά μέσα.

«Η Ρωσία είναι μια χώρα ανοικτή στον κόσμο, που μιλά
μόνιμα υπέρ της ενίσχυσης της συνεργασίας και της ισότιμης σχέσης με όλους όσους είναι
έτοιμοι για τέτοια προσέγγιση» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν κατά την επίσημη τελετή προς τιμήν των αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. «Δεν έχουμε και δεν πρόκειται να έχουμε επιθετικά σχέδια. Εμείς δεν απειλούμε κανέναν και προσπαθούμε πάντα να επιλύσουμε τυχόν αμφισβητήσιμα θέματα αποκλειστικά με πολιτικά μέσα, σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο και τα συμφέροντα των άλλων χωρών».
Από την άλλη πλευρά, συνέχισε ο Πούτιν, η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις Ενοπλες Δυνάμεις, και ισχυροποιεί το στρατό της, καθώς ένας ισχυρός στρατός εγγυάται την κυριαρχία και την ασφάλεια της χώρας, ιδιαίτερα σήμερα, με τους τρέχουσες συνθήκες κινδύνου, ιδιαίτερα κοντά στα ρωσικά σύνορα. «Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ένας ισχυρός στρατός, εξοπλισμένος με σύγχρονα όπλα, μπορεί να καταστεί εγγυητής της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας, εγγυητής της ήρεμης και γαλήνιας ζωή για τα εκατομμύρια των ρώσων συμπατριωτών μας» τόνισε ο ρώσος πρόεδρος.
Εστιάζοντας στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ο πρόεδρος Πούτιν ανέφερε πως οι αρχές της χώρας θα συνεχίσουν με συνέπεια να στηρίζουν την ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού και διοικητικών μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια, γεγονός που θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα του στρατιωτικού συστήματος διαχείρισης και την αποτελεσματικότητα στη λήψη αποφάσεων.

Ο
ρώσος πρόεδρος επεσήμανε τέλος την σημαντική ενίσχυση των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων καθώς και των μονάδων αεροδιαστημικής άμυνας, αποκτώντας πλέον τη δυνατότητα αντιμετώπισης και καταπολέμησης του όλων σχεδόν των τύπων των στρατευμάτων. Σύμφωνα με το κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμών, το εθνικό οπλοστάσιο ενισχύεται με υπερσύγχρονα όπλα, ρομποτικά συστήματα και drones – μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα υψηλής ακρίβειας, όπως αυτά που παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη έκθεση
Army 2015. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)